Anketa uoči utakmice
451

Dočekali smo i to: Navijači BiH ne vjeruju ni u pobjedu Zmajeva protiv Lihtenštajna

F. Z.
BiH - Italija (Foto: E. M./Klix.ba)
BiH - Italija (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Vaduzu igrati posljednju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u nogometu koje se igra 2020. godine.

Protivnik Zmajeva je reprezentacija Lihtenštajna i sve osim pobjede naše reprezentacije bilo bi veliko razočarenje za bosanskohercegovačku nogometnu javnost.

Inače, s Lihtenštajnom smo do sada igrali ukupno pet kvalifikacijskih utakmica, a svaki put pobjedu je odnijela Bosna i Hercegovina. Tom prilikom Lihtenštajn je uspio postići dva pogotka, dok su po loptu u svoju mrežu morali 25 puta.

Prije sedam godina Lihtenštajn smo u Vaduzu pobijedili rezultatom 8:1, dok smo ih u prvom duelu kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Zenici savladali rezultatom 5:0.

Katastrofalan nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ove godine ostavio je mnogo traga, a to se najbolje ogleda u povjerenju u reprezentaciju, koje su navijači Bosne i Hercegovine potpuno izgubili.

Prosinečki, Zmajevi, Savez, vjerovatno su svi krivi zbog toga. Kult reprezentacije ozbiljno je narušen, a nešto više od 2.100 navijača od 3.400 koliko je uzelo učešće u anketi portala Klix.ba danas do 17 sati, vjeruje kako će pobjedu večeras odnijeti Lihtenštajn.

Ovakvo glasanje vjerovatno je plod bunta i revolta navijača, više nego stvarnih očekivanja, ali i to mnogo govori o ukupnom dojmu koji su ostavili naši nogometaši na čelu sa selektorom u pomenutim kvalifikacijama.