Odrađene suspenzije
24

Dobre vijesti za Amara Osima i Plave nakon što je otkazana utakmica sa Čelikom

N. K.
Amar Osim (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Amar Osim (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fudbalski klub Željezničar i Nogometni klub Čelik jučer su na stadionu Grbavica trebali odigrati utakmicu 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali se lopta nikada nije zakotrljala s centra stadiona Plavih.

Duel na Grbavici odgođen je zbog neizmirenih obaveza NK Čelik. Naime, Nogometni savez Bosne i Hercegovine dao je rok Zeničanima da isplate dugovanja do kraja prošlog mjeseca, a nakon što oni to nisu uradili, pružili su im još jednu šansu jučer do 15:30 sati. Nakon što je delegat utvrdio da obaveze Čelika nisu ispunjene odlučio je da otkaže utakmicu.

Duel će nakon sjednice Takmičarske komisije NS BiH biti vjerovatno registrovan rezultatom 3:0 za Željezničar. Tužna je ovo vijest za bh. nogomet, ali Željezničar je saznao jednu dobru.

Prema disciplinskom pravilniku NS BiH, Siniša Stevanović i Damir Sadiković, koji su bili suspendovani za ovaj duel, bit će na raspolaganju treneru Amaru Osimu u narednom kolu Premijer lige na gostovanju kod Slobode.

"Igrač koji nije nastupio na utakmici, a koja je registrovana službenim rezultatom u korist njegovog kluba, izdržao je kaznu zabrane igranja utakmica i automatske kazne", stoji u članu 18. disciplinskog pravilinika.

S druge strane, suspendovani igrači Čelika morat će pauzirati u narednom duelu koji će Zeničani, ukoliko izmire obaveze, igrati na Bilinom Polju protiv Zvijezde 09. Suspendovani su Vedran Vrhovac i Marko Perišić.

Podsjetimo, dug koji Čelik mora izmiriti iznosi 76.122 KM, a najveći je prema NK Vitez na ime obeštećenja za Vedrana Vrhovca (30.000 KM) i Tariku Adiloviću (25.000 KM).