Pripreme za nastavak sezone
0

Dobra igra FK Sarajevo i remi sa Amkarom

Sarajevo-x.com
Foto: SCSport.ba
Foto: SCSport.ba
Nogometaši FK Sarajevo su danas u Turskoj odigrali prijateljsku utakmicu sa ruskom ekipom Amkar iz Perma. Susret je završen rezultatom 2:2, ali je "bordo ekipa" pružila odličnu igru, piše SCSport.

Nakon nešto opreznije igre u prvih nekoliko minuta susreta, igrači Sarajeva su stvorili nekoliko izglednih prilika. Dobru šansu je na asistenciju Faruka Ihtijarevića propustio Vučina Šćepanović. Nedugo zatim, ekipa trenera Mirze Varešanovića je došla u vodstvo. U 17. minuti susreta, Avdić je oboren u kaznenom prostoru, nakon čega je Branislav Arsenijević realizovao jedanaesterac.

Iako je Amkar pokušavao ugroziti gol bh. kluba, FK Sarajevo je i dalje imalo više od igre. Hamzagić je imao priliku udvostručiti vodstvo svog kluba, ali je bio neprecizan. Nakon toga je uslijedila kazna, tačnije u 38. minuti, kada je Amkar došao do izjednačujućeg gola. FK Sarajevo je došlo u novo vodstvo poslije još jednog jedanaesterca pred kraj prvog poluvremena. Arsenijević je ponovo bio siguran. U 70. minuti se lakše povrijedio Veldin Muharemović.

U finišu susreta su pokušali Damir Kojašević i Branislav Arsenijević, ali nisu imali sreće, kao ni Alen Avdić koji je šutirao nakon odbijene lopte poslije slobodnog udarca kojeg je izveo Dženaldin Hamzagić. Ekipa sa Koševa je nedugo zatim kažnjena po drugi put za propuštene prilike. Lošom intervencijom odbrane, Amkar je došao do drugog gola. Utakmica je završena rezultatom 2:2.

Za Sarajevo su igrali Hamzić, Arsenijević, Torlak, Muharemović, Belošević, K. Handžić, Ihtijarević, Ščepanović, Hamzagić, Kojašević i Avdić, dok su s klupe u igru ušli A. Handžić, Jahović i Gutić.