Prijateljske utakmice
0

Sarajevo pobijedilo Akademiku, Željo izgubio od Zrinjskog

Sarajevo-x.com
Ekipa FK Sarajevo uoči meča sa Akademikom (Foto: scsport.ba)
Ekipa FK Sarajevo uoči meča sa Akademikom (Foto: scsport.ba)
Pripremna utakmica između FK Sarajevo i Akademike iz Sofije u Antalyji prekinuta je pet minuta prije isteka vremena, jer su protivnici našeg prvoligaša napustili teren nezadovoljni suđenjem kod rezultata 2:1 za tim sa Koševa.

Tim iz Sofije u vodstvo je došao u 12. minuti meča, nakon odlično izvedenog kontra napada.

Sarajevo nije posustalo nakon primljenog pogotka, već je krenulo u ofanzivu koja je urodila plodom u 29. minuti. Suljić je dobro centrirao, a lopta je pogodila protivničkog igrača u ruku. Precizan sa bijele tačke bio je Adis Jahović.

Do potpunog preokreta i konačnog rezultata Sarajevo je došlo u 47. minuti, a strijelac je ponovo bio Jahović, koji je pogodio sa 20-ak metara.

Kako javlja scsport.ba, naš je sastav bio bolji protivnik na terenu, konstantno je napadao i stvarao dobre prilike. U bordo timu istakao se golman Jović, koji je imao nekoliko zapaženih intervencija.

Susret je obilježila gruba igra i koškanje igrača u nekoliko navrata, a Bugari su na kraju napustili teren nezadovoljni suđenjem.

I drugi sarajevski prvoligaš Željeničar odigrao je danas prijateljsku utakmicu sa mostarskim Zrinjskom, u kojoj je poražen rezultatom 2:0.

Prvo gol za Mostarce postigao je Vlado Zadro u 59. minuti, poslije dobro istrčane kontre. Rezervni golman Karić nije uspio zaustaviti njegov šut pa je Zrinjski poveo sa 1:0.

Kako javlja scsport.ba, Zrinjski je do povećanja prednosti i konačnog rezultata 2:0 došao u 70. minuti golom Marija Ivankovića, koji je preciznim golom krunisao dobru akciju "plemića".