Nogomet
498

Đurić: Moj san je bio da zaigram u Engleskoj

Klix.ba
Foto: Bristol City Twitter
Foto: Bristol City Twitter
Dojučerašnji član italijanske Cesene i bh. reprezentativac Milan Đurić potpisao je ugovor sa članom engleskog Championshipa Bristol Cityjem, a u svom prvom intervjuu nakon potpisa ugovora kazao je "da mu je oduvijek bio san igrati u Engleskoj".

Đurić je prije potpisa pričao sa bivšim saigračem Hordurom Magnussonom koji sada nastupa za Bristol. On mu je kazao sve najbolje o klubu.

"Vrlo sam sretan zbog potpisa za Bristol. To je dobar klub koji ima dobre navijače. Moja prva reakcija bila je pozitivna. Moj san je bio igrati u Engleskoj. Sretan sam što sam ovdje. Fantastično je. Engleski fudbal je najbolji fudbal u Evropi. Pričao sam sa Magnussonom koji je sa mnom igrao dvije godine u Ceseni. On je uvijek govorio da je Bristol fantastičan grad sa fantastičnim stadionom i navijačima. Spreman sam za ovo", rekao je Đurić.

Naš 26-godišnji napadač smatra da je spreman za ovaj izazov i da je bilo vrijeme da napusti Cesenu.

"U Ceseni sam proveo sedam godina. Mislim da je došlo vrijeme da odem. Bristol je sjajno iskustvo za moju karijeru. Moj kvalitet su duge lopte, igra glavom. Uvijek igram za ekipu. Mislim da je Championship fizički jaka liga, svi klubovi se bore i spreman sam za takav fudbal. Sada nije dobra situacija, ali mislim da imamo dobar tim. Spreman sam da odmah zaigram", kazao je Đurić.

Bristol je nakon 25 odigranih kola 18. na tabeli Championshipa od ukupno 24 ekipe.