Nogomet
0

Đurbuzović: Naš igrački kadar je strašno oskudan

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Šef Stručnog štaba FK željezničar Dino Đurbuzović, njegov pomoćnik Almir Memić i nogometaš Nermin Jamak nisu krili optimizam uoči sutrašnje utakmice Premijer lige BiH u kojoj Plavi sa Grbavice dočekuju Slaviju.

Đurbuzović kaže da u sutrašnju utakmicu (19:00 sati) njegovi igrači ulaze spremno nakon što su u protekla tri susreta ubilježili dva poraza i remi.

"Tražim od svih igrača da protiv vrlo neugodnog protivnika kao što je Slavija napravimo dobar rezultat. Imamo mnogo povrijeđenih i roviti ihgrača koje silom prilika stavljamo u igru. Naš igrački kadar je strašno oskudan. Borimo se i nastojimo da svakog igrača oporavimo i da da maksimum za FK Željezničar", kazao je Šef Stručnog štaba aktuelnog prvaka BiH.

On dodaje da nezavidna situacija u kojoj se nalazi klub kad je u pitanju manjak igrača i zdravstveni bilten nisu nikakav alibi uoči sutra veoma važne utakmice za Željezničar.

"Bez obzira koji igrač dobije priliku sutra mora dati svoj maksimum. Teško su nam pala dva poraza koja su nas zadesila. Slavija ima izuzetno dobre igrače i bilo koja ekipa koja dođe na Grbavicu, daju maksimum od sebe. Sa pobjedom u sutrašnjoj utakmici, smatram da bismo se vratili na onaj kolosijek kojim Željezničar treba da ide", dodao je Đurbuzović.

On kaže da je Željo najdeficitarniji na defanzivnim pozicijama. Dodao je da od mladog Armina Hodžića očekuje nastavak odličnih partija koje pruža u posljednje vrijeme.

Njegov pomoćnik Almir Memić kaže da od prošle gopdine u Želji fali 11 igrača, te da od sadašnje nove ekipe očekuje bolje rezultate.

"Slavija po tradiciji ne pobjeđuje ovdje i mi ćemo se potruditi da ostvarimo povoljan rezultat, a to je jedino pobjeda", kazao je Memić.

Nermin Jamak kojeg su navijači proglasili za najboljeg igrača u augustu kaže da mu ovo priznanje mnogo znači.

"I u narednim utakmicama pokušat ću pružiti dobre partije. Upali smo u tu krizu rezultata i sutra moramo početi sa pobjedama. Svi smo svjesni šta ona znači i bez tri boda ništa ne dolazi u obzir", kazao je Jamak.

I Željezničara su saopštili da će predstavnici kantonalne Uprave za inspekcijske poslove u svrhu zaštite žiga tog kluba vršiti kontrolu zloupotrebe grba i svih znakova prije i u toku utakmice.