Nogomet
67

Đurbuzović: Najdraže mi je zbog Mulalića

FENA
Dino Đurbuzović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dino Đurbuzović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bivši trener Željezničara Dino Đurbuzović izjavio je danas za Fenu nakon pobjede Željezničara u vječitom derbiju nad Sarajevom da mu je ovaj trijumf Želje najdraži zbog Edisa Mulalića, mladog trenera, "dečka koji ima emocije, koji ima ambicije, koji zna šta treba uraditi".

"Njegova energija i njegova želja su promijenili ove igrače i natjerali ih da dođu do pobjede", kazao je Đurbuzović nakon utakmice u kojoj je Mulalić prvi put vodio Plave sa Grbavice, kao treći trener ove sezone na klupi Željezničara.

"Mislim da je ovo velika pobjeda u utakmici u koju je Sarajevo ušlo kao favorit, ne znajući da je Željo najopasniji kada je ovakva situacija u klubu. Sarajevo je bilo favorit, ali se to nije vidjelo. Čak, štaviše, svih 90 minuta Željezničar je dominirao, imao je i glavu i rep, znali su šta hoće, a uz to su imali iza sebe jednu atmosferu koja je savršena, dok su srce ostavili na terenu", naveo je.

Naravno, zaključio je, to je sigurno zasluga Edisa Mulalića i njegovih saradnika, koji su to prenijeli na igrače koji su dali i zadnji atom snage i dobili ovu utakmicu.