Nogomet
104

Đurbuzović: Grbavica je Old Trafford za terene na kojima je Željo igrao

Piše: J. H.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Derbi 23. kola BH Telecom Premijer lige igra se na Grbavici na kojoj će Željezničaru gostovati Široki Brijeg.

Dino Đurbuzović, šef Stručnog štaba Plavih sa Grbavice, kaže da je Široki Brijeg jako dobra ekipa.

"Očekujem jako tešku utakmicu. Prognoze bilo kakve su neozbiljne i neumjesne. Igramo pred svojim navijačima koji su prepoznali da se igrači bore i daju svoj maksimum. Kod Slavije smo kiksali jer smo planirali osvojiti tri boda. U ovu utakmicu ulazimo sa svim igračima koji budu zdravi. Uz našu publiku obećavam da će igrači na terenu dati sve od sebe. Vidjet ćemo kakav će rezultat na kraju biti", kazao je Đurbuzović.

Kako kaže, ne želi da kuka obzirom na raspoloživost igračkog kadra i broj povrijeđenih igrača.

"Ispada da je ovo najbitnija utakmica polusezone. Da smo imali drugačije rezultate u Bijeljini i protiv Slavije, situacija bi bila drugačija. Očekujem neizvjesnu utakmicu, a rezultat ne bih prognozirao", kazao je Đurbuzović

Komentarišući stanje terena ostalih premijerligaša BiH, Đurbuzović je kazao da je "Grbavica Old Trafford za sve terene na kojima je Željezničar igrao".

Direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak kaže da mu je žao što u sutrašnjoj utakmici neće biti gostujućih navijača.

"Apelujem Nogometnom savezu BiH da u što kraćem roku dozvole gostujućim navijačima da prisustvuju našim utakmicama. Svakako da smo u budžetu osjetili ovu zabranu", kazao je Šiljak.

Tomislav Tomić, prvotimac Željezničara, već duže vrijeme ima povredu meniskusa. Kako kaže, osjeća bol, ali se nada da će sutra igrati protiv Širokog.

"Očekujem da će utakmica biti teška. Široki je standardno dobar na Grbavici. Utakmica će biti neizvjesna do samog kraja, ali se nadam pobjedi. Da smo svi zdravi bilo bi mnogo lakše osvojiti tri boda", kazao je Tomić, bivši igrač Širokobriježana.

"Nadam se da ću igrati i postići gol. Ako dam gol za 1:0 slavit ću, a ako postignem treći ili četvrti gol, neću slaviti", kazao je Tomić kroz smijeh.

Utakmica je na rasporedu u subotu od 17:00 sati.