{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeca iz Maglaja gosti specijalne utakmice u Sarajevu

F
21.5.2014. u 16:36
9
3
Djeca iz Maglaja gosti specijalne utakmice u Sarajevu
9
Djeca iz Maglaja gosti specijalne utakmice u Sarajevu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Djeca iz Maglaja bit će gosti specijalne utakmice koju su inicirali nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine.
Hiljade djevojčica i dječaka iz nekoliko gradova BiH u subotu, 24. maja, sa stadiona "Otoka" u Sarajevu ispratit će "Zmajeve" nogometnom utakmicom, aplauzima, osmijesima i najljepšim željama na svjetsko prvenstvo u Brazil.

Utakmica simboličnog naziva "Svi na jednom mjestu" okupit će 100 djevojčica i dječaka sa i bez poteškoća u razvoju koji će igrati sa bh. reprezentativcima. Više od 3.000 mališana u publici iz različitih gradova BiH poslat će poruku podrške svojim vršnjacima u pogođenim dijelovima zemlje koji im se nisu mogli pridružiti.

- Naša srca i molitve su sa našim navijačima koji su pogođeni poplavama. Već smo prikupili i uputili pomoć i nastaviti ćemo im pomagati da se oporave od ove tragedije. Djeca su naši najiskreniji navijači i zajednička želja svih reprezentativaca bila je da zajedno sa njima proslavimo odlazak na svjetsko prvenstvo. Utakmicom želimo skrenuti pažnju na probleme s kojima se susreću djeca sa poteškoćama u razvoju, posebno u ovoj vanrednoj situaciji. Naš cilj je pružiti im neku vrstu utjehe u ovim teškim trenucima - kazao je Emir Spahić, kapiten bh. selekcije, koji je uz Edina Džeku jedan od idejnih tvoraca utakmice.

Želju reprezentativaca ispunit će mališani iz zavoda, osnovnih i sportskih škola širom BiH, uz podršku UNICEF-a, Sportskih igara mladih, Nogometnog saveza BiH, Specijalne olimpijade, Općine Novi Grad i sponzora.

"Zahvaljujem ambasadoru UNICEF-a Edinu Džeki i njegovim suigračima i nadam se da će ova utakmica bar na kratko vratiti osmijehe na lica djece koja najviše pate u ovakvoj situaciji. UNICEF nastavlja pružati hitnu pomoć u koordinaciji sa brojnim partnerima i ostalim UN agencijama, kao i prikupljati dodatna donatorska sredstva za podršku dugoročnom oporavku nakon katastrofe", izjavila je predstavnica UNICEF-a u BiH Florence Bauer.

Početak programa je u 14 sati, saopćeno je iz Sportskih igara mladih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: