Nogomet
0

Disciplinska komisija NSBiH kaznila Borac i Leotar sa po 2.500 KM

FENA
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu kaznila je Rudar iz Prijedora s 500 KM zbog kršenja kodeksa ponašanja, odnosno komentarisanja suđenja u medijima, a ista kazna izrečena je i treneru Rudara Velimiru Stojniću.

Predsjednik Slavije Slobodan Ujić i direktor Zdravko Šavija također su kažnjeni sa po 500 KM zbog neodgovornog ponašanja prema službenoj osobi nakon završetka utakmice protiv Borca.

Zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Zrinjskog, FK Borac je kažnjen sa 2.500, dok je Zrinjskom izrečena kazna od 1.000 KM zbog upotreba pirotehničkih sredstava od vlastitih navijača.

NK Široki Brijeg kažnjen je s 1.000 KM zbog nesportskog ponašanja navijača i upotrebe pirotehničkih sredstava tokom meča protiv Čelika, dok je Leotar kažnjen sa 2.500 KM zbog nesportskog ponašanje navijača, upotreba pirotehničkih sredstava i isticanja transparenta s političkom porukom tokom meča s Rudarom, saopćeno je iz Nogomentog saveza BiH.

Veležu je izrečena kazna od 1.500 KM zbog propusta u organizaciji meča s Gradinom i nesportskog ponašanja navijača.

NK Travnik kažnjen je s 2.000 KM zbog neizvršavanja obaveza prema NSBiH što je prouzrokovalo kašnjenje početka utakmice 20. kola Premijer lige BiH protiv Čelika, dok je zbog uvredljivog skandiranja navijača tokom meča s Radnikom u Bijeljini kažnjen Borac 1.500.

NŠK Zrinjski kažnjen je sa 1.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od vlastitih navijača tokom meča sa Zvijezdom, dok su kazne od po 1.500 KM izrečene također Slaviji i Željezničaru zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i nesportskog ponašanja navijača.

HŠK Zrinjski dobio je i kaznu od 3.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice Kupa BiH protiv Željezničara i upotrebe pirotehničkih sredstava, saopćeno je.