Razočarana u suđenje
2.9k

Direktorica Sarajeva s mobitelom u ruci poslala snažnu poruku nakon krađe u Bjelorusiji

N. K.
Sabrina Buljubašić (Foto: Screenshot)
Sabrina Buljubašić (Foto: Screenshot)
Direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić putem zvanične stranice Bordo tima poslala je snažnu poruku nakon što su izabranici Vinka Marinovića pokradeni u Bjelorusiji u porazu od Dynamo Bresta (2:1) u okviru 2. pretkola Lige prvaka.

"Ove noći smo izgubili nažalost sa 2:1, ali smo odlučili da nakon meča trener i pomoćni trener ne izađu pred medije jer vjerujem da moramo poslati jaču poruku, pogotovo za male zemlje kakva je Bosna i Hercegovina. Ovo što se danas desilo nikada nisam vidjela u nogometu, a svoj cijeli život sam u nogometu", rekla je Buljubašić.

Direktorica Sarajeva je potom izvadila mobitel i pokazala spornu situaciju iz 54. minute kada je sudija neopravdano poništio čist gol Mersudina Ahmetovića.

"Ovo je trebao biti gol, a sviran je ofsajd i mi ćemo se pobrinuti da UEFA zna svaki detalj sa ovog meča. Nisam nikada vidjela ovako suđenje i ovakve greške. Mislim da smo večeras definitivno opljačkani. Opljačkani za pravo da se takmičimo na pravi način. Želimo poslati poruku jer mislimo da nogomet treba biti bolji i jači i želimo zaštiti naš tim od stvari kakve su se dešavale večeras. Jer u tom slučaju nogomet samo gubi, a ostaju nam frustracije. Ovo danas mora biti poruka i ja danas šaljem ovu poruku. I učinit ću da za ovo sazna UEFA, naši navijači i javnost ne samo u BiH nego u cijelom svijetu", poručila je Buljubašić.

Podsjetimo, prvak BiH će svoj evropski put nastaviti u trećem pretkolu Evropske lige.