Nogomet
13

Direktor Manchester Uniteda pregovara s Ronaldovim agentom

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Britanski tabloid Daily Mail tvrdi da je izvršni direktor Manchester Uniteda David Gill u srijedu navečer bio u Madridu na pregovorima s Jorgeom Mendesom, agentom Cristiana Ronalda.

Portugalski nogometaš je, podsjetimo, prije četiri godine prešao iz Uniteda u Real Madrid uz rekordnu odštetu od 94 miliona eura. Ugovor s Madriđanima mu istječe za dvije godine, a Daily Mail tvrdi da su Crveni vragovi odlučni u namjeri da ga vrate na Old Trafford.

U tu je svrhu Gill, direktor na odlasku, u srijedu navodno bio u španskoj prijestolnici, ali za sada nema konkretnih zaključaka sa sastanka. Čak i ako Ronaldo izrazi želju za povratkom, upitno je bi li ga Real i uz koliku odštetu htio pustiti.

Daily Mail tu, međutim, ne staje sa senzacijama kad je u pitanju Manchester United. Dnevni list tvrdi, naime, da je Wayne Rooney na izlaznim vratima Old Trafforda. Svoju želju za odlaskom je izrazio i menadžeru Alexu Fergusonu koji na kraju sezone odlazi u penziju, a među mogućim kupcima je navodno i Chelsea.

Spominju se i Bayern i PSG, a treba vidjeti hoće li Rooneyjevu želju promijeniti vjerovatno imenovanje Davida Moyesa za novog menadžera Uniteda. Moyes je, naime, prvi Rooneyjev trener u profesionalnoj karijeri, vodio ga je kao talentiranog tinejdžera u Evertonu od 2002. do 2004. godine.