Podgrijava atmosferu
199

Direktor Crvene zvezde provocira Shaqirija: Ako dođe u Beograd bit će manji od makovog zrna

Klix.ba
Xherdan Shaqiri (Foto: EPA-EFE)
Xherdan Shaqiri (Foto: EPA-EFE)
Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić kazao je da će nogometaš Liverpoola Xherdan Shaqiri biti manji od makovog zrna kada sa svojom ekipom bude došao u Beograd na meč Lige prvaka.

Shaqiri je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nakon pobjedničkog pogotka za Švicarsku protiv Srbije provocirao protivničke navijače, a identično kao i Granit Xhaka, pogodak su pproslavljali pokazujući rukama znak "albanskog orla".

Prema riječima direktora Crvene zvezde, nogometaš Liverpoola će biti manji od "makovog zrna" ukoliko dođe u Beograd, u šta on, čisto sumnja.

"Mislim da će biti pod nevjerovatnim psihološkim pritiskom, jer će znati gdje dolazi. Zna on da je Crvena zvezda simbol Srbije, igrat će u grotlu Marakane, a ja ne znam ni da li će uopšte doći. I ako dođe, bit će manji od makovog zrna. Sumnjam da će doći", kaže Terzić.

Nakon toga, direktor Crvene zvezde je rekao da je nerealan odnos između njegovog kluba i PSG-a, Liverpoola i Napolija, najviše zbog budžeta koji imaju.

"Svjesni smo da smatraju da će Crvena zvezda biti lak zalogaj za njih. PSG ima budžet koji kriju, preko milijardu eura, iako je prijavljeno 700 miliona eura. Liverpul ima preko 550 miliona eura. Mogu da kupe koga hoće. Nerealan je to odnos, jer je naš budžet 20 miliona evra godišnje", ističe Terzić.