{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dio novih stolica na zapadu Koševa od septembra

S
25.7.2011. u 15:00
0
41
Dio novih stolica na zapadu Koševa od septembra
0
Dio novih stolica na zapadu Koševa od septembra
Na zapadnu tribinu stadiona Koševo bi u septembru trebao biti postavljen dio stolica koje zadovoljavaju standarde FIFA-e i UEFA-e, rekla je za Sarajevo-x.com Jasmina Polić, direktorica Centra za sport i rekreaciju.
Zapadna tribina stadiona Koševo u svim utakmicama koje se igraju u okviru FIFA-inih i UEFA-inih takmičenja se neće moći koristiti sve dok se ne postave naslonjači na postojećim stolicama.

To ne ide u prilog ni domaćim nogometnim klubovima i reprezentaciji, a općenito ni ugledu samog grada Sarajeva i države BiH u Evropi i svijetu. No, para "nema".

Prema riječima Jasmine Polić, direktorice Centra za sport i rekreaciju koji vodi računa o stadionu, rješenje ovog problema se nazire, ali ukoliko se još neko ne uključi i ne pomogne Centru, zapadna tribina neće u potpunosti biti osposobljena.

Kapacitet zapadne tribine je 18.000 mjesta, a navijačima neće biti dozvoljeno da uđu na nju, što samim tim znači i gubitak, za naše prilike, ogromne svote novca koji bi klubovi zaradili u pretstojećim evropskim susretima.

Kao što je poznato, dijelovi stadiona Koševo su renovirani prošle godine, kada je uloženo 700.000 maraka. Od toga je 100.000 izdvojila Općina Centar, Kanton Sarajevo 50.000, dok je Centar uspio prikupiti u raznim donacijama i kreditnim zaduženjem ostatak novca. Ona kaže i to da Općina Centar najviše izdvaja za stadion "Asim Ferhatović Hase", najveći u BiH, ali da sama ne može izdvojiti sav potrebni novac.

"Tender za taj posao je zatvoren, sada treba izabrati najpovoljnijeg dobavljača stolica, a mislim da će to biti jedna talijanska firma koja je bila i najpovoljnija. Ono što u ovom trenutku znamo je to da bi postavljanje naslonjača trebalo početi u septembru, a kad će se završiti to ne znamo. U ovom momentu imamo na raspolaganju 150.000 maraka i za toliko para ćemo i postaviti naslonjače. Da bi se kompletna zapadna tribina završila, prema nekim preliminarnim procjenama potrebno je oko pola miliona maraka. Naravno, sve bi se moglo završiti kada bi se i drugi uključili, kao što je Nogometni/Fudbalski savez BiH, jer i reprezentacija igra na ovom stadionu, pa i lokalni i viši nivoi vlasti", rekla je Polić za Sarajevo-x.com.

Direktorica Centra nam je rekla i kako je UEFA dala rok do juna ove godine da se naslonjači postave nakon što je odobrila da se utakmica između BiH i Francuske prošle godine igra na Koševu. Ali, kako para nije bilo sada su ponovo iskrsnuli problemi pred utakmicu sa Grčkom.

Ukoliko oni koji odlučuju o tome na šta će se budžetski novac trošiti ne prepoznaju značaj ovog stadiona, naši klubovi će idalje gubiti novac od prodaje ulaznica, a i podršku navijača sa tribina. Nogometni klubovi Sarajevo i Željezničar će veoma brzo iskusiti kako izgleda to kada vam dođu evropski klubovi, i imate rijetku priliku da zaradite, a ne možete zbog nebrige nadležnih institucija koji ne prepoznaju značaj nastupa naših timova u evropskim takmičenjima, koji doprinose neprocjenjivoj promociji glavnog grada i zemlje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: