Nogomet
7

Dino Špehar u pregovorima sa Sarajevom

Piše: O. T.
Foto: gnkdinamo.hr
Foto: gnkdinamo.hr
Bivši ofanzivac Splita Dino Špehar (22), za kojeg je Dinamo Zagreb 2011. godine izdvojio pola miliona eura, potencijalno je pojačanje FK Sarajevo, kazao je izvor blizak našem portalu.

Dino Špehar je prvi dio sezone proveo u Splitu s kojim je raskinuo ugovor i trenutno je slobodan igrač. Radi se o mladom igraču za kojeg je Dinamo Zagreb na ljeto 2011. godine, prema navodima hrvatskih medija i Transfermarkta, platio 500.000 eura Osijeku. Tada je Špehar imao samo 17 godina.

Dinamo ga je slao na posudbe u Lokomotivu i Istru gdje je bio standardan igrač, ali kasnije nije uspio izboriti mjesto u Dinamo. Potom je na ljeto 2015. godine prešao u Split za koji je u prvom dijelu sezone 2016/17. odigrao 12 utakmica u svim takmičenjima.

Ovaj 22-godišnji ofanzivac je u HNL-u skupio ukupno 88 nastupa te postigao šest golova. Špehar igra na pozicijama krilnog napadača, a može pokriti i poziciju ofanzivnog veznog. Nastupao je za sve omladinske selekcije Hrvatske osim selekcije do 21 godine.

Trener FK Sarajevo Mehmed Janjoš na jučerašnjoj press konferenciji naglasio je da Sarajevo traži četiri pojačanja u svim linijama, a broj potrebnih pojačanja vjerovatno će se povećati ukoliko klub napuste kapiten Haris Duljević i napadač Mersudin Ahmetović. Obojica već imaju ponude iz inostranstva i blizu su odlaska.

Osim Špehara, kao potencijalno pojačanje u napadu Sarajeva spominje se i Haris Handžić, bivši igrač Sarajeva koji trenutno nastupa za Rijeku u kojoj je skupio osam nastupa u svim takmičenjima u prvom dijelu sezone.