Nogomet
16

Janjoš čeka tražena pojačanja, Duljević bi mogao napustiti FK Sarajevo za nekoliko dana

Piše: D. B.
Trener FK Sarajevo Mehmed Janjoš danas je obavio prozivku prvog tima u kojem, barem zasad, nema pojačanja. Kapiten Haris Duljević ima konkretne ponude i velike su šanse da napusti klub za nekoliko dana.

Trener FK Sarajevo Mehmed Janjoš danas je obavio prozivku prvog tima u kojem, barem zasad, nema pojačanja.

"Danas smo izvršili prozivku, svi igrači osim Ćetkovića, koji je raskinuo ugovor, te Crnkića koji opravdano kasni, su s nama. U naredna tri dana ćemo obaviti ljekarske preglede i testiranja, a od ponedjeljka do četvrtka ćemo raditi dva treninga dnevno. U subotu 21. januara idemo u Čitluk gdje ostajemo do 29. januara. Odigrat ćemo dvije utakmice, 25. protiv Brotnja i 28. protiv Veleža. U Sarajevo se vraćamo 29. januara, a 1. februara putujemo u Tursku. Tamo ćemo odigrati tri utakmice, 6., 9. i 12. februara, pa slijedi povratak u Sarajevo. U glavnom gradu BiH ćemo odigrati generalnu probu 19. februara", izjavio je Janjoš.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Šef stručnog štaba nije krio nezadovoljstvo što nijedan zahtjev, kada je riječ o pojačanjima, zasad nije ispunjen.

"Što se tiče pojačanja, stručni štab ih je tražio, tačnije po jednog nogometaša u svakoj liniji, koji neće biti samo broj nego pravo pojačanje koje će unaprijediti našu igru kako bismo se ravnopravno upustili u borbu za prvo mjesto. Do ovog momenta klub nije bio u mogućnosti da odgovori našim zahtjevima, što ne znači da to neće učiniti u dogledno vrijeme", rekao je trener FK Sarajevo.

On je u tim pozvao trojicu juniora iz Akademije.

"Priključili smo našem timu tri mlada igrača iz Akademije, a to su Hadžić, Smajlagić i Pidro, koji će ravnopravno konkurisati. Želja nam je da afirmišemo mlade igrače, ali nećemo zanemariti rezultat. Ne možemo tražiti alibi, želimo izaći u Evropu", kazao je Janjoš.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Potom se novinarima obratio šef skauting odjela Faruk Ihtijarević koji je najavio mogući odlazak kapitena Harisa Duljevića.

"Haris Duljević je igrač FK Sarajevo do 30. juna 2017. godine. U dogovoru s njim i njegovim predstavnicima čekamo realizaciju transfera koji bi se trebao dogoditi u narednim danima. Ako od toga ne bude ništa, ponudili smo mu novi ugovor pa ne vidim razlog da ga ne potpiše ako ne realizuje transfer", otkrio je Ihtijarević.

Objasnio je zašto pojačanja još uvijek nema.

"Imali smo nekoliko želja uglavnom iz Premijer lige BiH, ali zbog nerealnih uslova koje su igrači tražili i činjenice da su neki od njih vezani ugovorima, zbog čega su tražena velika obeštećenja, mi nismo ušli u realizaciju tih transfera. U ovom trenutku su finansijski zahtjevi previsoki", rekao je on.

Ponuda za igrače Bordo tima ima.

"Konstantno dolaze ponude, prije svega za Duljevića i Ahmetovića, ali nismo se upustili u realizaciju kada je riječ o Ahmetoviću", završio je Ihtijarević.