{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dino Selimović odlazi iz FK Sarajevo, Bordo klub dobija direktoricu

16.8.2016. u 14:44
243
157
Dino Selimović odlazi iz FK Sarajevo, Bordo klub dobija direktoricu
243
Dino Selimović odlazi iz FK Sarajevo, Bordo klub dobija direktoricu
Dino Selimović i Vincent Tan
Generalni direktor Fudbalskog kluba Sarajevo, Dino Selimović, nakon petogodišnjeg perioda, zaključno sa krajem mjeseca septembra, završit će svoj angažman u Bordo klubu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Selimović je početkom takmičarske sezone 2011/12 imenovan od tadašnjeg Upravnog odbora FK Sarajevo na funkciju generalnog direktora, a u toku mandata Selimovića, Fudbalski klub Sarajevo, uspio je nakon višegodišnjeg perioda čekanja osvojiti naslov osvajača Kupa BiH, trofej prvaka države i plasirati se u Play Off evropske lige.

U proteklom periodu, angažmanom rukovodstva kluba i klupske administracije na čelu sa Selimovićem, klub je uspio privući stranog investitora, Vincenta Tana, te je tako riješio nagomilane, višegodišnje finansijske probleme, a u državni budžet vratio više od 2.000.000 KM sredstava poreskih obaveza, nastalih u ranijim godinama.

Kako je saopćeno iz kluba, realizacijom prve faze projekta Trening centra FK Sarajevo, Bordo klub je dobio i svoj dom, a zahvaljujući predanom angažamnu radeći u FK Sarajevo, Dino Selimović stekao je priznanje za najboljeg sportskog radnika u Premijer ligi BiH 2012. godine. Selimović je imenovan, u martu 2015. godine, u Izvršni odbor Evropske klupske Asocijacije, kao predstavnik klubova četvrte subdivizije.

Po odluci većinskog vlasnika, Tan Sri Vincenta Tana, administrativne poslove u Fudbalskom klubu Sarajevo, koje je obnašao Dino Selimović, preuzet će vršiteljica dužnosti generalne direktorice, magistrica sportskog prava, Sabrina Buljubašić, prva direktorica u historiji Bordo kluba.Titulu magistrice sportskog prava stekla je na "ISDE" fakultetu u Madridu, u Španiji, a veliki dio svog života provela je u Sjedinjenim Američkim Državama. U proteklim mjesecima radila je u pravnoj službi FK Sarajevo, na poslovima sportskog prava.

Bivši kapiten i istaknuti igrač FK Sarajevo, Faruk Ihtijarević, koji je u proteklom periodu obnašao dužnost šefa skauting službe, imenovan je za izvršnog direktora za sportske poslove, te će on u narednom periodu biti odgovoran za funkcionisanje sportskog odjela Bordo kluba.

Nakon završetka svog radnog angažmana u Fudbalskom klubu Sarajevo, Selimović iza sebe ostavlja dobro funkcionirajuću klupsku administraciju, sa jasnim sistemom rada, a na njegovom predanom radu u godinama iza nas posebno mu se zahvalio i odao priznanje većinski vlasnik FK Sarajevo, Tan Sri Vincent Tan.

Kolektiv Fudbalskog kluba Sarajevo se zahvaljuje Dini Selimoviću na velikom doprinosu u stvaranju stabilnog i perspektivnog kluba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: