Krilo Maribora
20

Dino Hotić: Naš cilj je grupna faza Lige prvaka, Zrinjski je dobar protivnik

Piše: O. T.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Desno krilo Maribora Dino Hotić se nada da će Maribor opravdati ulogu favorita u 2. pretkolu Lige prvaka u kojem njegov tim igra protiv Zrinjskog. Cilj Maribora je da izbori plasman u grupnu fazu Lige prvaka koju su posljednji put igrali prije tri godine.

"Očekujem jako dobru, ali i tešku utakmicu zbog vrućine. Zrinjski je dobar protivnik, a mi ćemo pokušati da opravdamo ulogu favorita. Pokušat ćemo se predstaviti u najboljem mogućem izdanju", kazao je na početku razgovora za naš portal.

Hotić je 21-godišnje desno krilo Maribora, a prošao je sve omladinske selekcije Slovenije. U vrućem Mostaru je očekivao još veće vrućine. Ono što je zatekao je podnošljivo.

"Stigli smo oko 12 sati i bilo je jako vruće, ali na večerašnjem treningu je bilo mnogo bolje. Mogu reći da sam očekivao da će biti još više vruće. Izdržljivo je", govori Hotić.

Prvi cilj Maribora u evropskim takmičenjima je plasman u Ligu prvaka, ali ni Evropska liga ne bi bila loša s obzirom da je Maribor u posljednje dvije sezone propustio grupne faze oba takmičenja. Hotić smatra da je ovaj tim Maribora po stilu igre mnogo drugačiji od onog koji je prije tri godine izborio plasman u Ligu prvaka.

"Ekipa koja je prije tri godine izborila plasman u grupnu fazu Lige prvaka bila je jako dobra, ali sada imamo drugačiji način igre, mnogo mladih igrača i igramo sa mnogo presinga. I ove sezone nam je prvi cilj izboriti plasman u grupnu fazu Lige prvaka, ali bi i plasman u Evropsku ligu bio super, jer već dvije sezone nismo igrali grupnu fazu evropskih takmičenja", objašnjava mladi reprezentativac Slovenije.

On je u Maribor stigao na ljeto 2013. godine, ali je uglavnom vrijeme provodio na posudbama u drugim slovenskim ekipama. U prošloj sezoni dobio je pravu šansu u Mariboru, a tu šansu je iskoristio. U 34 nastupa u svim takmičenjima skupio je tri gola i četiri asistencije te na taj način pomogao Mariboru da osvojit titulu prvaka Slovenije.

"Smatram da sam odradio dobru sezonu, osvojili smo titulu, ali uvijek može bolje. Nadam se da ću biti još bolji i da ću popraviti svoju statistiku", govori Hotić.

Govoreći o Zrinjskom, Hotić ističe da je njegov stručni štab mnogo analizirao prvaka Bosne i Hercegovine te da poznaje njegove mane.

"Zrinjski ima vic u igri, gledali smo kako igraju, jer naš stručni štab odlično radi na tome i sve nam predstavi. Zrinjski u zadnjoj liniji ima mana i to moramo iskoristiti", rekao je.

Novi Hotićev saigrač je dojučerašnji napadač Zrinjskog Jasmin Mešanović koji se, prema Hotićevim riječima, jako dobro uklopio u ekipu.

"Mešanović se uklopio vrlo dobro, ekipa ga je lijepo primila. Radi se o jako dobrom momku, družio sam se s njimm i pokazao mu Maribor. On ima dobar početak i nadam se da će uz Luku Zahoviča biti vrlo bitan igrač u našem napadu", kazao je Hotić.

Prva utakmica 2. pretkola Lige prvaka između Zrinjskog i Maribora počinje sutra u 19:00 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru.