Nogomet
0

Dino Ćorić: Protiv Borca će biti teško, ali idemo u finale Kupa BiH

Piše: D. B.
Dino Ćorić
Dino Ćorić
Široki Brijeg će u srijedu biti domaćin Borcu u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa BiH. Nakon remija bez golova odigranog u Banjoj Luci, Širokobriježani imaju priliku izboriti plasman u finale na svojoj Pecari. Jedan od najboljih nogometaša Širokog Brijega Dino Ćorić uvjeren je u uspjeh svog tima.

"S obzirom da je prva utakmica završena rezultatom 0:0, na Pecari očekujem tešku utakmicu. Ipak, mi smo kvalitetnija ekipa i to moramo potvrditi na terenu. Jasno je da nam svaka pobjeda donosi plasman u finale, tako da vjerujem da ćemo je i ostvariti", izjavio je Ćorić za portal Klix.ba.

U taboru Širokog Brijega se ne fokusiraju na protivnika, nego isključivo na svoju igru.

"Mi se ne želimo previše baviti protivničkom ekipom i njihovom igrom, nego gledamo samo sebe i nadamo se najboljem", rekao je krilni nogometaš Širokog Brijega.

Cilj Širokobriježana je osvajanje duple krune.

"Ambcije su nam velike na oba fronta, želimo osvojiti i kup i prvenstvo. Uprkos porazu od Sarajeva, za šampionsku titulu i dalje imamo jako dobre šanse. Taj poraz nije utjecao mnogo što se tiče bodova. Vidjet ćemo ko će se bolje snaći u gužvi na vrhu tabele", završio je Ćorić.

Utakmica Široki Brijeg - Borac se igra u srijedu od 19:30 sati.