1. HNL
12

Dinamu pripao veliki derbi s Hajdukom, na Poljudu igrali Todorović i Gojak

N. K.
Photo: Milan Šabić/PIXSELL
Photo: Milan Šabić/PIXSELL
Nogometaši Dinama pobijedili su u velikom hrvatskom derbiju na Poljudu u okviru 4. kola HNL-a ekipu Hajduka rezultatom 2:1 te su tako zadržali stopostotni učinak na početku nove sezonu.

Splitski klub je dominirao u prvom poluvremenu i samo zahvaljujući prisebnosti Dinamove odbrane na čelu sa sjajnim golmanom Livakovićem nisu došli do pogotka. Kazna je stigla tri minute prije odlaska na odmor kada je Kastrati iskoristio dodavanje Oršića te doveo Modre u vodstvo. Ujedno je 0:1 bio rezultat prvog poluvremena.

Šok za Hajduk uslijedio je već u petoj minuti nastavka kad je Oršić udvostručio vodstvo Dinama. Uslijedio je odličan period utakmice i nešto drugačiji omjer snaga. Dinamo je češće imao dobre prilike, a proslavio se Hajdukov golman Posavec s nekoliko fenomenalnih intervencija.

Hajduk je dvije minute prije kraja meča postigao počasni pogodak preko Jurića, ali više nije bilo vremena da pokušaju doći do boda pa je Dinamo slavio u velikom derbiju Hrvatske. Od četvorice bh. nogometaša samo je Darko Todorović igrao za Hajduk u početnoj postavi. U drugom poluvremenu je ušao Amer Gojak, dok Luka Menalo i Nihad Mujakić nisu imali minutažu.

Dinamo je na prvom mjestu HNL-a sa sve četiri pobjede iz četiri kola, dok je Hajduk treći s pet bodova manje.

Tabela: