Nogomet
0

Dinamov "dragulj" Arijan Ademi pao na doping testu

Piše: O. T.
Arijan Ademi u duelu sa Thiagom Alcantarom (Foto: AFP)
Arijan Ademi u duelu sa Thiagom Alcantarom (Foto: AFP)
Zadnji vezni igrač Dinamo Zagreba i reprezentacije Makedonije Arijan Ademi bio je pozitivan na doping testu nakon utakmice s Arsenalom.

Arijan Ademi je, prema njemačkom Transfermarktu, trenutno drugi najskuplji igrač Dinama. Njegova tržišna vrijednost je procijenjena na šest miliona eura, a u redovima Modrih skuplji je samo Marko Pjaca koji je "težak" šest i po miliona.

Dinamo je jučer izdao saopćenje u kojem navodi da je UEFA pokrenula postupak protiv 24-godišnjeg Ademija, a zagrebački klub ne smije komentirati disciplinski posupak sve dok ne bude gotov nalaz B kontrole.

"Naši igrači su godinama nakon evropskih i prvenstvenih utakmica redovno podvrgnuti doping kontrolama i nikada se ovakvo nešto nije dogodilo, tako da moramo reći da smo iznenađeni ovakvim rezultatom. Arijan Ademi je šest puta testiran u posljednjih godinu dana i svaki put je nalaz bio negativan. Isto tako, igrače su od početka sezone više puta testirali UEFA i Hrvatska antidopinška agencija te su svi nalazi uvijek bili negativni", stoji u saopćenju na zvaničnoj stranici kluba.

Ukoliko se dokaže da je Ademi bio pozitivan postoji mogućnost da Modrima budu oduzeti bodovi u grupnoj fazi Lige prvaka.