"Simbol pobjede"
54

Dinamo u prodaju pustio repliku legendarnog Ćirinog bijelog šala iz 1982. godine

K. H.
Foto: GNK Dinamo/Facebook
Foto: GNK Dinamo/Facebook
Zagrebački Dinamo posljednjih dana obilježava 40 godina od osvajanja titule prvaka Jugoslavije, a klub je s tim u vezi pustio repliku slavnog bijelog šala kojeg je 1982. godine nosio Miroslav Ćiro Blažević i koji je tada postao simbol trijumfa hrvatskog kluba.

Dinamo je u spomenutoj sezoni osvojio titulu prvaka, prvu nakon 24 godine čekanja, a predvodio ih je Miroslav Ćiro Blažević s klupe te zvijezde poput Velimira Zajeca, Zlatka Kranjčara, Snješka Cerina...

S tim u vezi klub je pokrenuo marketinšku kampanju u sklopu koje je pustio u prodaju i legendarni bijeli šal koji je vremenom postao simbol tog vremena i te titule prvaka.

"Bilo je teško zamisliti Dinamovog trenera bez tog modnog dodatka. Kad bi izašao iz tunela koji vodi od svlačionica do terena pa koračao pored zapadne tribine prema klupi, zamahnuo bi rukom u znak pobjede i tako animirao zagrebačku publiku i digao tribine na noge. Baš taj izlazak, taj elegantni hod i pobjednički uzdignuta ruka uz neizostavni bijeli šal jedna su od sekvenci koju naši navijači najviše pamte", poručuju iz Dinama.

Replika popularnog šala se može kupiti za 179 kuna, što je nešto više od 46 KM.