Spasio ih Rukavina
0

Dinamo sretno izvukao remi u Bugarskoj

Totalsport
Dinamo Zagreb (Foto: Arhiv/AFP)
Dinamo Zagreb (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaši zagrebačkog Dinama sretno su izvukli remi (1-1) na gostovanju kod bugarskog prvaka Ludogoreca u Razgradu u prvom dvoboju drugog pretkola Lige prvaka...

Pri istjecanju druge minute sudijske nadoknade drugog poluvremena Ante Rukavina najprije je pravovremenom defanzivnom reakcijom spriječio Aleksandrova da pospremi loptu u praznu Kelavinu mrežu nakon akcije Guldana i Guele, da bi potom, samo nekoliko sekundi kasnije, na drugoj strani Šibenčanin izjednačio postavivši konačan rezultat. Okrunio je akciju Alispahića i Sammira, koju je dugim izlaskom iz vlastite polovice terena omogućio Domagoj Vida, pogodivši glavom nakon što je nadskočio domaćeg golmana Golubovića.

Bugarska je ekipa u prvoj utakmici drugog pretkola zaslužila pobjedu. Bili su domaćini bolji, i to uvjerljivo, do sredine drugog poluvremena. U prvom su dijelu utakmice, ponajprije na krilima svog najboljeg nogometaša Ivana Stojanova, imali četiri izvrsne prilike za postizanje pogotka, a Šime Vrslajko u 19. je minuti, kako se činilo, skrivio 11-erac koji sudija nije sudio.

Dinamo je u prvom poluvremenu stvorio samo jednu čistu priliku, koju je u 31. minuti na dodavanje Sammira zapucao Tomečak uputivši udarac neprecizno visoko iznad gola. Još je više u igri Dinamo pao nakon što se u 54. minuti povrijedio Pivarić, pa se na njegovu poziciju vratio ofanzivni Ibañez, dok je u vrh napada trener Ante Čačić hazarderski postavio Fatosa Beqiraja.

U 62. minuti Stojanov je propustio još jednu vrlo izglednu priliku pucavši u vanjski dio mreže iskosa s lijeve strane, da bi pet minuta kasnije Ibañez Stojanova olako pustio da nabaci s desne strane, a Marcelinho, ubacivši se između Vide i Vrslaljka, glavom savladao Kelavu za vodstvo domaćina.

Nakon primljenog pogotka Dinamo je odjednom zaigrao mnogo bolje: probudili su se Badelj, Sammir i Alispahić na sredini terena, te su u razdoblju od 75. do 78. minute, prije opisane završnice, Badelj, Beqiraj i Alispahić propustili lijepe prilike za izjednačenje. Uzvratna se utakmica igra za sedam dana na stadionu Maksimir.

Liga prvaka, 2. pretkolo. 1. utakmica:

Ludogorec – Dinamo 1-1 (Marcelinho 67 / Rukavina 90+3) Maribor – Željezničar 4-1 BATE Borisov – Vardar 3-2 AEL Limassol – Linfield 3-0

Kasnije:

Budućnost Podgorica – Slask Molde - Ventspils