Hrvatska nogometna liga
11
Dinamo slavio sa 3:1 protiv Hajduka
Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nemojte se nadati da ce mali halilovic ikad zaigrati za bh reprezentaciju... realno, sta mu je nasa drzava dala da bi on sad kao trebao da igra?
Zanimljivo, za Dinamo je, isto tako odlično, cijelu utakmicu odigrao i 18-godišnji Mateo Kovačić, također jedan od najvećih talenata evropskog nogometa u ovom momentu. Što je najvažnije, on je više Bosanac nego Alen Halilović koji je rođen i odrastao u Zagrebu i kome je majka Zagrepčanka. Jasno je da ni jedan ni drugi neće nikad zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, međutim ono što fascinira je da su komentatori ovdje fokusirani na Alena, a Matea nitko ni ne spominje. Zbog čega, pitam se ? :)
@hahaha vidi bosnja odjednom se pocnu busat u prsa kao nas igrac hahaha i to uvijek se busate kad je gotov proizvod i to iz vana.pa pametnice jedne alen je proizvod dinamove skole,kao sto je i kovacic.alen vec igra za mladu... iz-vana se pise skupa po rvatskom pravopisu i gramatici :P
mali je odrastao u zagrebu ne vidim kako ga moze interesovati bih ako njegova drzava pokaze interes da igra za njih to sto se zove alen ili preziva halilovic nema veze
Eto uticala je drzava na razvoj Dzeke,Pjanica,Misimovica nije ni za jednog ne ide to tako kod nas .Treba pokusati dovesti malog u BH repku .Susic treba otici u Zagreb i pricati sa Seadom Hlailovicem nista nas ne kosta a mogli bi puno dobiti
netreba igrat za bih jer nasa drzva nije nista utical na razvoj ovog igraca
@ban: Pa naravno to je bas cesta kombinacija u Hrvatskoj: Bosnjak - Hrvatica:D Evo i otac Darija Srne je Bosnjak kao i otac Lane Jurcevic, Alena Halilovica itd. A s druge strane su Ivan Ljubicic i Bernard Tomic Bosnjaci po majci:DDDD Rekla bih da pola Zagreba ima bosnjacku krv:D
a i keva mu zagrebcanka tako da je alen novi vatreni za kojeg ce tek da se dobro cuje
alen zivi i igra u hrvatskoj,tako da nema ama bas nikakve sanse da igra za bh koja nije do danas ni znala za njega
nikkd gori hajduk torcide 3000 adio bella apalauz poslje izgubljene utakmice
Bilo bi lijepo da igra za BiH, ali i ako ce igrati za Hrvatsku to ce biti plus za nas Bosnjake u Hrvatskoj, sto je vise uspjesnih Bosnjaka u HR sto bolje!!:))
e da uvijek kad neko vec nesto postane ,odmah govorite evo ga nas,a do jucer niste imali pojima koje i sta je mali.ista stvar ko i sa ibrom.cim je nesto postao odmah je bio nas hahahahah a ibra svedsku izabra,logicno ,ona mu je sve dala a bosnu i hrvatsku je mozda cuo od roditelja.
hahaha vidi bosnja odjednom se pocnu busat u prsa kao nas igrac hahaha i to uvijek se busate kad je gotov proizvod i to iz vana.pa pametnice jedne alen je proizvod dinamove skole,kao sto je i kovacic.alen vec igra za mladu hrvatsku.tako da je i logicno da zaigra za stariju..naravna stvar da ce ga dinamo i mamic zastit jer potraznja za malim je vec sad velika od najvecih evropskih klubova.i otac mu je prvo igrao za hrvatsku,pa onda za bosnu.on sa bosnom nema nista,sem da mu je tata bosanac.bosna je u njega ulozila koliko i u ibrahimovica.tako da apsolutno bh nema nikakva prava na njega.u hrvatskoj se stvorio,hrvatska ga skolovala a dinamo izbrusio dijamant,tako da ce mali bit novi hrvatski mesi u vrlo kratkom periodu kad jos malo ocaja.
kovačić mi je rođak i nikada nije spomenuo da je bosanski katolik,nema problema sa identitetom poput turskih lizoguza
Pa nije mali budala da igra za Bosnu, prvo rođen je u Hrvatskoj tamo je odrastao, ona mu je sve dala igrao je za mlađe kategorije i logičan slijed je da igra i za seniorsku reprezentaciju, meni bi bilo drago da zaigra za BiH ali zasto bi to uradio, to sto je Bosnjo ne znaci da mora i da igra za BiH, i onaj Handanovic je Bosnjo ali tip rođen u SLO i igra tamo, sin od onog komentatora Sabahudina Vugdalica sa OBN-a, Muamer, Rođen u Ljubljani igrao za reprezentaciju Slovenije... @Andrej, u nas i ko je rođen u Bosni neće da igra zato to više ni ne pratimo, kada bi mi gledali tako, onda bi pola svijeta trebalo za Bosnu igrati.
http://www.cafe.ba/fun/vijest.php?id=25547 :D
Usput, i jedan i drugi će igrati za Hrvatsku. Za Kovačića pretpostavljam. A za Alena znam iz prve ruke. :). Uostalom, dečko je već odbio poziv kadetske reprezentacije BiH.