HNL
14

Dinamo slavio s igračem više: Vulgarni Bjelica divljao na sudije, Gojaku 68 minuta

N. K.
Nenad Bjelica (Luka Stanzl/PIXSELL)
Nenad Bjelica (Luka Stanzl/PIXSELL)
Nogometaši Dinama pobijedili su na Maksimiru u okviru 21. kola HNL-a ekipu Gorice rezultatom 2:0 te tako došli do šestog uzastopnog trijumfa u prvenstvu.

Favorizovani Dinama nije uspio u prvom poluvremenu stvoriti puno prilika, a nezadovoljni navijači su ih ispratili zvižducima.

Ključni detalj utakmice dogodio se već u šestoj minuti nastavka kad je Suk dobio drugi žuti karton pa je Gorica gotovo cijelo poluvrijeme igrala s igračem manje.

Modri su goste slomili tek u 72. minuti kada je Kevin Theophile-Catherine postigao gol nakon kornera. Četiri minute prije kraja meča sjajni Kadzior je postigao fantastičan gol volejem za konačnih 2:0.

Bh. reprezentativac Amer Gojak igrao je do 68. minute, dok je Izet Hajrović utakmicu pregledao s klupe za rezervne igrače.

Utakmicu je obilježio i nervozni Dinamov trener Nenad Bjelica. Naime, on se razbjesnio na sudije kod rezultata 0:0 nakon što su, prema njegovom mišljenju, pogrešno prekinuli napad Dinama. Njegovi krici odjekivali su praznim Maksimirom, a jasno su se čuli i u televizijskom prijenosu: "Šta je ovo?! Zašto?! Ili je prednost, ili je faul! Je*em ti ova vaša pravila!"

Bjelicu je pokušao smiriti glavni sudija, a na kraju je bijes nastavio iskaljivati na pomoćnom sudiji: "Objasni mi! Objasni mi! Ne možeš mi objasniti zato što ne znate, zato mi ne možete objasniti! Jebem vam sunce da vam jebem!"

Inače, Dinamo je prvi na tabeli HNL-a s 12 bodova više od Hajduka, koji ima i utakmicu više. Gorica je na šestom mjestu.