Napredak ili ne?
57

Dinamo rješenje pronašao u reprezentativcu BiH i spreman je platiti milionsku klauzulu

D. P.
Gazibegović (u sredini) u duelu s Ronaldom (Foto: EPA-EFE)
Gazibegović (u sredini) u duelu s Ronaldom (Foto: EPA-EFE)
Zagrebački Dinamo ne igra dobro u aktuelnoj sezoni ni na jednom polju, a rješenje za određene probleme mogao bi biti reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Gazibegović.

Gazibegović (23) nametnuo se kao kandidat za napuštanje austrijskog Sturma svojim dobrim igrama. Pominjale su se njemačka Bundesliga i Serija A svojevremeno, ali sada su hrvatski mediji prenijeli kako je zagrebački Dinamo spreman platiti koliko Sturm traži za njega.

Prema pisanju Germanijaka, Dinamo bi već tokom zime mogao pojačati desnu stranu svog terena reprezentativcem BiH.

Isti medij navodi da je rukovodstvo Dinama odobrilo dovođenje Gazibegovića te da su Modri voljni platiti klauzulu koja iznosi dva miliona eura. Bočni nogometaš ima još tri godine ugovora s Austrijancima, ali bi se klauzula aktivirala i on bi postao novi igrač Dinama ukoliko bi Zagrepčani izdvojili dva miliona eura.

Sve je na reprezentativcu BiH, odnosno do njegove eventualne želje da zaigra u Hrvatskoj. Kako se osim primarne desne bočne pozicije odlično snalazi i na lijevoj strani te po desnom krilu, evidentno je da bi Dinamo dobio igrača za više uloga u timu, što je čini se i potrebno ekipi Sergeja Jakirovića.

Ovaj mladi nogometaš prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije BiH, a za seniore je već odigrao 14 utakmica. Gazibegović je cijelu karijeru proveo u rodnoj Austriji, a nakon što je prošao omladinsku školu Red Bull Salzburga, igrao je za seniore Lieferinga i Sturma.