HNL
708

Dinamo razbio Cibaliju, Amer Gojak postigao četiri pogotka

Piše: E. B.
Amer Gojak
Amer Gojak
Dinamo je u prvom meču 31. kola Hrvatske nogometne lige razbio Cibaliju na Maksimiru slavivši rezultatom 6:0 uz četiri pogotka Amera Gojaka.

Prvi pogodak za Modre postigao je Gojak u 23. minuti. Antolić je ubacio iz slobodnog udarca sa lijeve strane, golman gostiju Šubarić je pogrešno procijenio let lopte, a naš reprezentativac je glavom poslao loptu u mrežu.

Pet minuta kasnije Soudani je udvostručio prednost Dinama, a u 38. minuti Gojak je postigao svoj drugi pogodak na meču. Soudani je ubacio loptu sa desne strane, a Gojak glavom iz peterca pogađa za 3:0.

Antolić je u 42. minuti postigao i četvrti pogodak za Dinamo. U posljednjem napadu u prvom poluvremenu u strijelce se mogao upisati i Armin Hodžić, ali je iz dobre pozicije sa ivice kaznenog prostora šutirao za malo pored gola.

Gojak je mogao postići hat-trick u 75. minuti. Soudani je izašao sam na Šubarića, golman gostiju je odbranio njegov udarac, lopta se odbila do Gojaka koji šutira iz prve, ali Šubarić još jednom sjajno brani.

Gojak je ipak uspio kompletirati ht-trick pogotkom u 78. minuti susreta. Asistent kod pogotka bio je Stojanović.

U 86. minuti Gojak je postigao i četvrti pogodak na meču. Nakon brze akcije po lijevoj strani Šitum je dodao Soudaniju koji iz prve izbacuje Gojaka samog na Šubarića, a naš veznjak je rutinski poslao loptu u gol za najubjedljiviju Dinamovu pobjedu ove sezone.

Gojaku su ovo bila ujedno prva četiri pogotka u HNL-u ove sezone u kojoj je upisao i četiri asistencije.

Hodžić je zamijenjen u 56. minuti, dok je Gojak odigrao čitav meč za Dinamo.