Modri sigurni
76

Dinamo ponovo pobijedio Krasnodar i plasirao se u osminu finala Evropske lige

N. K.
Slavlje nogometaša Dinama (Slavko Midzor/Pixsell)
Slavlje nogometaša Dinama (Slavko Midzor/Pixsell)
Nogometaši Dinama plasirali su se u osminu finala Evropske lige nakon što su i revanšu na stadionu Maksimir bili bolji od Krasnodara rezultatom 1:0. Prije sedam dana u prvoj utakmici šesnaestine finala bilo je 3:2 za Modre.

Prvu priliku na meču imali su gosti i to nakon 20 sekundi igre kada je Ristovski blokirao opasan ubačaj Cabelle.

Dinamo potom uspostavlja kontrolu na utakmici i nakon pola sata meča dolazi do vodstva preko Oršića. Kombinovali su prethodno Petković i Jakić koji su pobjegli odbrani gostiju. Jakić je na kraju dodao Oršiću koji s 11 metara lagano poentirao za vodstvo Modrih.

Pred odlazak na odmor Cabella je s osam metara pucao preko gola nakon što je Ionov uspio namjestiti tu šansu leđima okrenut gol. Bila je to velika šansa za Krasnodar, ali je Francuz bio vrlo neprecizan. Prvo poluvrijeme je tako okončano vodstvom Dinama.

U drugom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja. Dinamo je rutinski kontrolisao dešavanja na terenu, dok je ruska ekipa napadački bila nemoćna. Nije bilo ni promjene rezultata pa je moglo početi veliko slavlje za igrače Dinama koji su tako još jednom potvrdili da su ozbiljna evropska ekipa.

Rezultat i strijelac:

Dinamo - Krasnodar 1:0 (Oršić 31')