Evropska liga
20

Dinamo osvojio bod u gostima kod CSKA, golmani briljirali u Moskvi

E. B.
Nogometaši zagrebačkog Dinama osvojili su bod na gostovanju u Moskvi kod CSKA remiziravši rezultatom 0:0 u susretu 2. kola grupe K Evropske lige.

Prvu veliku priliku na meču imao je CSKA kada je u 15. minuti Chidera Ejuke nakon sjajnog solo prodora po lijevoj strani izašao ispred Dominika Livakovića, ali je šutirao pored gola.

Dvije minute kasnije sjajni Mislav Oršić je bio u stopostotnoj prilici, izašao je sam na Igora Akinfejeva, a iskusni ruski golman sjajno brani njegov udarac.

Nakon pola sata igre zaprijetio je Nikola Vlašić iz slobodnjaka sa 17 metara, a Livaković sjajno brani i odbija loptu u korner.

U samom finišu drugog poluvremena ponovo su zaprijetili domaći i to dva puta preko Ejukea i Vlašića, ali je Livaković još jednom bio na visini zadatka i na odmor se otišlo bez pogodaka.

U drugom poluvremenu nije bilo uzbuđenja kao u prvom iako se to nije dalo naslutiti nakon 50 sekundi igre.

Već u prvom napadu u nastavku susreta Dinamo je mogao stići u vodstvo. Lovro Majer je pronašao Arijana Ademija koji spušta loptu za Luku Ivanušeca, ali on sa desetak metara šutira visoko preko gola.

Do kraja susreta vidjeli smo nekoliko poluprilika od kojih se izdvaja šut Joška Gvardiola s 20 metara u 70. minuti kada se lopta odbila od ruskih stopera, promijenila smjer i zamalo prevarila Akinfejeva, te udarac Arnora Sigurdssona u 86. minuti koji je završio u rukama Livakovića.

U drugom meču ove grupe Wolfsberger je senzacionalno savladao Feyenoord u gostima rezultatom 4:1. Zanimljivo, gosti su tri pogotka postigli iz penala.

Grupa K

CSKA Moskva - Dinamo Zagreb 0:0 Feyenoord - Wolfsberger 1:4 (Berghuis 54. - Liendl penal 4., penal 13., 60., Joveljić penal 66.)