Konferencijska liga
60

Dinamo ispao iz Evrope nakon debakla u Grčkoj, Fenerbahče u četvrtfinalu uprkos porazu

N. K.
PAOK - Dinamo (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši PAOK-a plasirali su se četvrtfinale Konferencijske lige nakon što su u dvomeču bili bolji od Dinama ukupnim rezultatom 5:3. Nedavno je u Hrvatskoj bilo 2:0 za Dinamo, dok je večeras PAOK na Toumba stadionu slavio sa velikih 5:1.

PAOK je odigrao fenomenalno prvo poluvrijeme i u periodu od 27. do 42. minute postigli su čak tri pogotka. Strijelci su bili Baba i Thomas, dok je Sučić postigao autogol.

Hoxha je golom u četvrtoj minuti nastavka vratio sve na početak, ali je u 73. minuti PAOK ponovo došao u ukupnu prednost golom Koulierakisa. Dinamo je devet minuta prije kraja meča postigao gol preko Petkovića, ali je on bio poništen nakon gledanja VAR-a. Konačnih 5:1 postavio je Živković golom iz penala u 88. minuti.

Prolaz u narednu fazu ostvario je i Fenerbahče uprkos porazu na domaćem terenu od Royale Uniona rezultatom 1:0. Naime, turski klub je u prvom susretu slavio s uvjerljivih 3:0 i već tada praktično riješio pitanje putnika u četvrtfinale.

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je zbog toga odmarao te je u igru ušao tek u 75. minuti, dok je Rade Krunić bio van sastava zbog žutih kartona.

Rezultati:

Fenerbahče - Royale Union 0:1 (ukupno 3:1)

Fiorentina - Maccabi 1:1 (ukupno 5:4)

PAOK - Dinamo 5:1 (ukupno 5:3)

Plzen - Servette 0:0 (ukupno 0:0, 3:1 nakon penala)

Aston Villa - Ajax 4:0 (ukupno 4:0)

Club Brugge - Molde 3:0 (ukupno 4:2)

Lille - Sturm 1:1 (ukupno 4:1)

Maccabi Tel Aviv - Olympiakos 1:6 (ukupno 5:7)