Evropska liga
42

Dinamo furiozno prošao kroz Belgiju i protiv Genka ostvario ubjedljivu pobjedu

K. H.
Foto: EPA-EFE
Genk - Dinamo (Foto: EPA-EFE)
Zagrebački Dinamo ostvario je ubjedljivu pobjedu u Belgiji protiv Genka u meču 2. kola grupne faze Evropske lige, a Modri su na kraju slavili trijumf rezultatom 3:0.

Dinamo je nakon poraza od West Hama u prvom kolu ostvario izuzetno važnu pobjedu i nema sumnje da će na krilima ova tri boda znatno povećati svoje šanse da prezime u Evropi. No, krenimo redom.

Već u 10. minuti nakon silovitog kontranapada Ivanušec je pogodio za vodstvo Dinama, a nakon nekoliko promašaja na obje strane, u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena zagrebački tim je postigao drugi gol.

Sudija Gestranius je nakon VAR intervencije pokazao na bijelu tačku, a Petković rutinski matira domaćeg golmana i svom timu već na pauzi donosi veliku prednost.

Pitanje pobjednika odlučeno je u 67. minuti kada je sudija svirao drugi penal za Modre i pri tome pokazao domaćem igraču Munozu crveni karton, a nakon što je Petković i drugi penal sigurno realizovao i donio vodstvo svom timu od 3:0, Dinamo je mirno priveo meč kraju i osvojio tri boda.

U drugom meču ove grupe West Ham je na svom terenu pobijedio Rapid sa 2:0, a upravo protiv Rapida će Dinamo igrati naredni meč.

Taj susret igra se 21. oktobra u Beču, a još jednom napominjemo da su za Dinamo ovo prvi osvojeni bodovi u grupnoj fazi Evropske lige.

Rezultat i strijelci:

Genk - Dinamo 0:3 (Ivanušec 10', Petković 45+3', 67')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore