Ispustili veliku prednost
144

Dinamo doživio katastrofu u Pragu, nakon Lige prvaka ispao i iz Evropske lige

D. P.
Sparta je napravila nevjerovatan preokret (Foto: AC Sparta Praha)
Sparta je napravila nevjerovatan preokret (Foto: AC Sparta Praha)
Nogometaši zagrebačkog Dinama doživjeli su pravu katastrofu i porazom 4:1 na gostovanju Sparti u Pragu ispali su iz Evropske lige.

Dinamo je imao relativno sigurnu prednost od dva gola razlike (3:1) nakon prve utakmice u Zagrebu. Činilo se da će ekipa bosanskohercegovačkog stručnjaka Sergeja Jakirovića rutinski odraditi posao danas, ali su doživjeli debakl danas.

Nešto takvo se moglo "osjetiti" po uvodu utakmice. Već u drugoj minuti Lukas Haraslin pogađa za vodstvo Sparte čime se vratila nada domaćem timu.

Sredinom prvog poluvremena pogodio je i Asger Sorensen za 2:0. Tada je Sparta nulirala zaostatak iz prve utakmice, a na odmor se otišlo s upravo tim rezultatom.

U 67. minuti Filip Panak pogađa za 3:0, ali je Marin Baturina već u narednom napadu vratio Dinamo u igru. Pri tom rezultatu 3:1 imali smo produžetke.

I kada se činilo da će se igrati produžeci, Sparta preko Victora Olatunjia pogađa za konačnih 4:1 i prolaz Sparte u grupnu fazu Evropske lige.

S druge strane, Dinamo našeg Sergeja Jakirovića morat će igrati Konferencijsku ligu, a to je poprilično veliki neuspjeh za Modre koji su se nadali Ligi prvaka pa su ispali od AEK-a, a onda i u Evropskoj ligi od Sparte.

Rezultat i strijelci:

Sparta Prag - Dinamo Zagreb 4:1 (Harslin 2', Sorensen 24', Panak 67', Olatunji 87' / Baturina 71')

Ukupni rezultat 5:4