Nedavno dobili dijete
0

Diletta Leotta traži od golmana Newcastlea da ode iz kluba jer engleski grad nema direktan let za Milano

N. M.
Leotta i Karius (Foto: Instagram/EPA-EFE)
Leotta i Karius (Foto: Instagram/EPA-EFE)
Poznata italijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti ekipu Newcastlea, a engleski mediji otkrili su i razlog takvog zahtjeva.
Poznato je da su Diletta i Loris nedavno dobili dijete, zbog poslovnih obaveza žive odvojeno, a to voditeljici očito sve više smeta pa želi da njen zaručnik nađe novi klub, po mogućnosti u Italiji.
Kako piše Daily Mail, Leotti posebno smeta što Karius živi u "zabačenom" Newcastleu, gradu iz kojeg nema direktnih letova za Milano, Amsterdam ili Pariz te želi da se to promijeni.

Zbog toga traži da ovaj golman dođe da igra u Italiju i tamo nastavi svoju karijeru, ali svakako da se o tome ne pita samo on, već je potrebno i da neki klub izrazi želju da ga dovede.

Karius je trenutno treći golman Newcastlea, iza povrijeđenog Nicka Popea i Martina Dubravke pa rijetko dobija priliku da brani.

Leotta živi u svojoj domovini s kćerkom Arijom, a pošto Kariusu ugovor s Newcastleom ističe na kraju sezone, u Italiju bi mogao doći kao slobodan igrač.

"Loris ima ljude uz sebe koji rade za njega i nadam se da će donijeti najbolju odluku za svoju karijeru", rekla je Leotta za talijanski list Tuttosport.

"Živim u Milanu pa bi nam recimo bila idealna blizina Milana. Uvijek mu kažem, igrači koji dođu u Seriju A onda se zaljube u Italiju i često tamo ostanu zauvijek. Mislim da bi se to i njemu moglo dogoditi", dodala je Leotta u izjavi.

Voditeljica i golman su u ljubavnoj vezi od oktobra 2022. godine, a kćerku Ariju su dobili prije nekoliko mjeseci.