Wolfsburg
0

Dieter Hoeness želi zadržati Džeku

Totalsport
Dieter Hoeness
Dieter Hoeness
Sportski direktor nogometnog Bundesligaša Wolfsburga, 57-godišnji Dieter Hoeness, izjavio je da će učiniti sve da bh. reprezentativac Edin Džeko i iduće sezone igra na Volkswagen Areni.

"Malo je nade, ali ja se u nju uzdam. Moja je želja da Edin i sljedeće jeseni krene u novu sezonu s nama", izjavio je Hoeness za Kicker.

"Izgledi za to vrlo su mali, zna to i Hoeness jako dobro", navodi novinar uglednog njemačkog nogometnog magazina.

Džeko ima ugovor s aktuelnim prvacima do ljeta 2013. godine. U njemu stoji klauzula da može napustiti klub ukoliko do 31. maja ove godine dođe s ponuđačem spremnim za otkup njegova ugovora isplatiti velikih 40 miliona eura. Sve formalnosti moraju biti riješene do tog datuma: dotična ekipa morat će dotad uplatiti bankovnu garanciju za Džeku na spomenuti iznos.

Sam napadač na to kratko kaže: "Ima još dotad jako puno vremena."

Najbolji nogometaš Bosne i Hercegovine za 2009. godinu igra odlično u posljednje vrijeme, i to u okolnostima kada se to za njegove saigrače nikako ne može reći. Postigao je na gostovanju kod Stuttgarta (3-1 poraz Wolfsburga), pa onda opet i na gostovanju kod HSV-a (1-1). Oba su pogotka, prvi desnom, drugi lijevom nogom, bili mala remek-djela.

"Jesam li svjetska klasa? O tome neka mišljenja daju drugi", dodaje 23-godišnji centarfor te ističe da je zadovoljan predstavom tima u Hamburgu: "U toj smo se utakmici svi borili kako treba."

Trener Lorenz-Günther Köstner, koji je tim privremeno naslijedio od otpuštenog Armina Veha, želi još veći angažman od svojih igrača, pa također i od Džeke.

"Moramo svi skupa još jače zapinjati. Kad nam je suparnik u posjedu lopte, svi igrači moraju igrati odbranu, pa tako i napadači, koji moraju bolje pokrivati linije dodavanja. Onako kako igraju Barrios i Valdez za Borussiju, očekujem da za nas igraju Džeko i Grafite.