{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dick Advocaat u Staroj Pazovi: Sa Srbijom želim na Euro 2016.

A
28.7.2014. u 15:36
10
53
Dick Advocaat u Staroj Pazovi: Sa Srbijom želim na Euro 2016.
10
U prostorijama Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u Staroj Pazovi promovisan je holandski stručnjak Dick Advocaat na mjesto selektora A reprezentacije Srbije.
Foto: EPA
Foto: EPA


Predstavljanju novog selektora na konferenciji za štampu prisustvovali su predsjednik FS Srbije Tomislav Karadžić i Advocaat. Karadžić je tom prilikom podsjetio prisutne da niko iz Fudbalskog saveza nije želio da na brzinu donese odluku, te da je prioritet bio kvalitetna odluka i idealno rješenje za selektora A tima.

Komentarišući novog selektora, Karadžić je rekao da je na odluku da Advocaat preuzme vođstvo nacionalnog tima Srbije utjecalo i njegovo iskustvo u radu sa nacionalnim selekcijama.

"Riječ je o stručnjaku koji posjeduje sve kriterije koje smo postavili, najprije njegovo iskustvo obećava i hrabri, iza njega je 30 godina neprekidnog trenerskog rada bez ijedne pauze što jasno govori o našem selektoru i njegovoj radnoj biografiji“, rekao je Karadžić.

Navodeći da su na mjestu selektora želeli iskusnu ličnost, Karadžić je kazao:

"Očekujemo da sa novim selektorom dođe do unapređenja naše igre iz prostog razloga što je poznato da smo mi u zadnje dvije godine išli u rekonstrukciju našeg nacionalnog tima, da imamo veliki broj mladih igrača koji se dokazuju u velikim klubovima. Iskustvo Dicka Advocaata i njegova čvrsta ruka treba da dodatno učvrste i podignu našu igru na viši nivo".

Dick Advocaat (Foto: EPA)
Dick Advocaat (Foto: EPA)


Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije rekao je da su u toku pregovora razgovarali i o mogućnosti da Advocaat vodi i sljedeće kvalifikacije, nakon Eura 2016, te da mu je ponudio i ugovor na četiri godine, komentarišući da iznos plate koju će novi selektor dobijati ne prevazilazi mogućnosti FS Srbije.

Dick Advocaat je govoreći kako je došlo do novog ugovora rekao da je prije dvije sedmice dobio poziv i počeo da razmišlja o ponudi, kao i da je riješio da se ne vraća u klupski fudbal.

"Poslije tog poziva shvatio sam o kakvoj je ekipi riječ, znao sam da se radi o kvalitetnoj ekipi, imao sam viziju i započeli smo neku vrstu pregovora. Pitanje novca mi nije bilo od presudnog značaja, već kvalitet igrača i činjenica da možemo da pobijedimo i budemo uspješni“, rekao je Advocaat.

Komentarišući ekipu nacionalnog tima Srbije, Advocaat je naveo da je reč o talentovanim igračima, ali "nedovoljno talentovanim i spremnim za turnir" i dodao:

"Vidio sam snimke iz Amerike i vidio sam da su to igrači koji vole da igraju za reprezentaciju, koji su odlični individualci, talentovani, ali talenat nije nekada dovoljan da biste pobijedili. Tu postoje neke osobine usljed kojih vjerujem da ćemo se kvalifikovati u budućnosti".

Ono što je Advocaat kao cilj ekipe koju će predvoditi naredne dve godine istakao jeste kvalifikovanje na Evropsko prvenstvo, koje će se održati za dvije godine.

"Imamo samo jedan cilj pred sobom, a to su kvalifikacije. Imamo kvalitet, tim je takav da ne postoje opravdanja da se ne kvalifikujemo. Važno je i da igrači sebe vide u tome“, istakao je Dick Advocaat.

Advocaat iza sebe ima bogatu igračku i trenersku karijeru, ali se afirmisao najviše kao trener. Kada su u pitanju nacionalni timovi dva puta je u ciklusima od dvije godine predvodio Holandiju i po jednom Belgiju, Rusiju, Južnu Koreju i Ujedinjene Arapske Emirate.

Prvu utakmicu sa novim selektorom Srbija će odigrati 7. septembra, kada će u prijateljskom meču dočekati reprezentaciju Francuske. Takmičenje u grupi I kvalifikacija za UEFA Euro 2016, Srbija će sa Dickom Advocaatom početi 11. oktobra u Armeniji, a tri dana kasnije će dočekati Albaniju, piše Anadolu Agency.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: