Nogomet
6

Advocaat ne računa na Subotića, otpisao Ljajića

Anadolija
Dick Advocaat (Foto: Anadolija)
Dick Advocaat (Foto: Anadolija)
Dick Advocaat, selektor fudbalske reprezentacija Srbije objavio je danas spisak od 24 igrača na koje će računati u oktobarskim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. protiv Armenije i Albanije.

Nije pozvao Nevena Subotića, stopera Borussije Dortmund, za kojeg je istakao kako neće biti reprezentativac dok je on selektor Srbije.

"Neću ga pozivati. Ne trebaju nam nezadovoljni, igrači koji se ne osjećaju dobro u reprezentaciji“, rekao je Advocaat, koji se za predstojeće mečeve odrekao i usluga Adema Ljajića, prvotimca Rome

"Ljajić nije pozvan jer ima drugačiji mentalitet od igrača koji su mi potrebni za naredne utakmice", poručio je Advocaat.

Iznenađujuće, na spisak je uvrstio Danka Lazovića, fudbalera Partizana, koji se od reprezentativnog dresa oprostio još 2011. godine. 

Na Advocaatovom današnjem spisku našli su se sljedeći fudbaleri: Vladimir Stojković (Maccabi), Željko Brkić (Udinese), Predrag Rajković (Crvena zvezda) – golmani; Dušan Basta, Filip Đorđević (Lazio), Branislav Ivanović, Nemanja Matić (Chelsea), Aleksandar Kolarov, Matija Nastasić (Manchester City), Antonio Rukavina (Villareal), Nenad Tomović (Fiorentina), Duško Tošić, Radosav Petrović (Genclerbirligi), Stefan Mitrović (Freiburg), Nemanja Gudelj (AZ Alkmar), Miloš Jojić (Borussia Dortmund), Zdravko Kuzmanović (Inter), Aleksandar Ignjovski (Eintracht), Dušan Tadić (Soutempthon), Lazar Marković (Liverpool), Filip Đuričić (Mainz), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Aleksandar Mitrović (Anderlecht) i Danko Lazović (Partizan).

Okupljanje reprezentativaca Srbije zakazano je za 7. oktobra u Trening centru u Staroj Pazovi.

Prvu utakmicu u kvalifikacionoj grupi I Srbija će odigrati 11. oktobra u Jerevanu od 18 sati po srednjoevropskom vremenu protiv Armenije. Tri dana poslije od 20:45 sati na stadionu Partizana u Beogradu dočekat će Albaniju.