Nogomet
0

Di Stefano: Zamalo sam završio u Barceloni

Totalsport
Alfredo di Stefano (Foto: Arhiv/AFP)
Alfredo di Stefano (Foto: Arhiv/AFP)
Legendarni nogometaš Real Madrida Alfredo di Stefano (86) otkrio je u razgovoru za Marcu da je prije dolaska u "kraljevski klub" umalo završio u Barceloni.

Real je u srijedu u sklopu ovogodišnjeg Trofeja Bernabeu pobijedio kolumbijski Millonarios s 8-0. Utakmica je organizirana u čast Di Stefana koji je u Madrid došao upravo iz Millonariosa 1953. godine. No, nije puno nedostajalo da veliki Argentinac, koji je od 1957. do 1961. igrao za špansku reprezentaciju, odjene dres najvećeg Realovog suparnika.

"Imao sam ugovor s Millonariosom do prosinca 1954. godine i mislio sam se s početkom 1955. vratiti u River Plate. Tada je Barcelona počela pregovarati s Riverom, ali onda je u priču uskočio i Real i započeo pregovore s Millonariosom. Tada nisam ništa znao o tim klubovima, poznavao sam samo južnoamerički nogomet", rekao je Di Stefano koji je najprije doista otputovao u Barcelonu gdje je trenirao u julu i augustuu 1953. godine.

"Nisam ništa potpisao s Barcelonom, sve je još visjelo u zraku. Došao sam u Barcelonu jer su mi rekli da moram. No, onda su mi jednog dana rekli da odem u Madrid i tako je bilo. Nisam navijao ni za jednu opciju, želio sam samo da se što prije riješi pitanje moje budućnosti da mogu početi igrati".