Ne razmišlja samo o odbrani
0

Di Matteo: Napast ćemo, idemo po gol

Totalsport
Roberto di Matteo (Foto: Arhiv/AFP)
Roberto di Matteo (Foto: Arhiv/AFP)
Privremeni menadžer londonskog nogometnog kluba Chelsea, Roberto Di Matteo, je na novinskoj konferenciji večer prije uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka protiv Barcelone najavio napadačku igru svoje ekipe.

Iako "bluesi" imaju prednost od 1-0 iz prve utakmice koju je jedinim pogotkom iz jedinog udarca na utakmici za Chelsea riješio Didier Drogba, Di Matteo smatra da bi defanzivna taktika značila potpisivanje poraza na Nou Campu, a ujedno i ispadanje.

"Teško je igrati na remi bez golova. Ako damo gol, to će nam dati jako veliku prednost, ali svi smo svjesni koliko će to težak zadatak biti", rekao je Di Matteo.

"Budimo realni... Barcelona će stvoriti prilike protiv svih ekipa. Na nama je da pokušamo dati gol i smanjiti broj njihovih prilika za gol".

Talijan je iskoristio priliku da pohvali odbranu svoje ekipe koja je u posljednje dvije utakmice (Barcelona i Arsenal) bila na visokom nivou, uz dozu sreće, te nije primila nijedan gol.

"Oduvijek govorim koliko je timska igra, pogotovo za obranu, bitna. Jako sam zadovoljan načinom na koji naši odbrambeni igrači igraju u posljednje vrijeme. Posebno sam impresioniran Garyjem (Cahill)", rekao je Di Matteo.

Talijan nije želio otkriti s kojim će početnim sastavom istrčati na Nou Camp, a jedino što je otkrio jest da će o nastupu Davida Luiza i Didera Drogbe odlučiti neposredno prije utakmice.