Nogomet
0

Di Matteo: Mourinho će zauvijek biti u srcima Chelseajevih navijača

Totalsport
Roberto Di Matteo
Roberto Di Matteo
Tokom ponovljene utakmice 5. kola FA Cupa u kojoj je Chelsea kao gost svladao drugoligaški klub Birmingham s 2-0, te se plasirao u četvrtfinale, navijači Chelseaja skandirali su ime Josea Mourinha.

Nakon što je vlasnik ''bluesa'' Roman Abramovič nedavno uručio otkaz mladom portugalskom treneru Andreu Villas-Boasu, ili ''malom Mourinhu'', kako su ga znali zvati, Roberto Di Matteo je imenovan privremenim menadžerom do kraja sezone.

Startao je s pobjedom u utakmici u kojoj su navijači jasno dali do znanja koga bi voljeli vidjeti na kormilu struke iduće sezone. Bivšeg menadžera, Portugalca Josea Mourinha, koji s puno uspjeha vodi ekipu Real Madrida.

"Jose je dio povijesti ovog kluba, u kojem je ostvario toliko puno uspjeha. On će zauvijek ostati u srcima naših navijača", rekao je Di Matteo.

Talijanski trener je naglasio kako igrači moraju preuzeti punu odgovornost, kako bi koliko-toliko spasili vrlo razočaravajuću sezonu.

"Igrači moraju pokazati odgovornost, prema sebi, klubu, navijačima, našem vlasniku, prema svima. Na kraju, to bi ipak najviše koristilo njima samima. U pitanju je kolektivna odgovornost koju moramo podijeliti svi, igrači, stručno vodstvo i vrh kluba, u pobjedama i porazima. Trenutno smo svi jako sretni, jedna sretna obitelj, jer smo pobijedili i kvalificirali se u četvrtfinale FA Cupa".