Nakon poraza od Juventusa
68

Di Matteo dobio otkaz u Chelseaju

Klix.ba
Roberto Di Matteo (Foto: AFP)
Roberto Di Matteo (Foto: AFP)
Chelsea je objavio informaciju da Roberto di Matteo više nije menadžer ovog kluba. Otkaz je Talijanu uručen nakon sinoćnjeg poraza od Juventusa u Ligi prvaka.

Stalni je posao Di Matteo dobio ovog ljeta nakon neočekivanog osvajanja prve titule prvaka Evrope prošle sezone. Otkaz je uslijedio nakon samo dvije pobjede u posljednjih sedam utakmica u svim takmičenjima te poraza od Juventusa rezultatom 3:0.

"Chelsea je prekinuo saradnju sa menadžerom Robertom di Matteom. Performanse i rezultati ekipe nisu bili dovoljno dobri tako da vlasnik i odbor smatraju da je promjena neophodna kako bi se klub vratio na pravi put prije ulaska u veoma važan dio sezone.

Klub se suočava sa teškim zadatkom, a to je plasman u nokaut fazu Lige prvaka, borba za vrh tabele Premier lige, kao i takmičenje u tri kup takmičenja. Naš cilj je da ostanemo kompetitivni i da se borimo na svim frontovima.

Vlasnik i odbor se zahvaljuju Robertu na svemu što je učinio otkad je preuzeo ekipu u martu. Roberto nam je pomogao da dođemo do trofeja Lige prvaka i sedmog FA Cupa. Nikada nećemo zaboraviti njegov ogroman doprinos klupskoj historiji. On je uvijek dobrodošao na Stamford Bridge.

Klub će uskoro objaviti informaacije koje se tiču novog menadžera", navodi se u saopćenju Plavaca iz Londona.

Čini se da Di Matteo nije očekivao otkaz nakon poraza od Juventusa.

"I prošle sam sezone često osjećao takav pritisak, to je valjda normalno. No, nadam se da naša priča u Ligi prvaka neće uskoro završiti", rekao je Talijan.

Domaća pobjeda protiv Nordsjaellanda u posljednjem kolu grupe E neće biti dovoljna Chelseaju, već mora dočekati i pobjedu Šahtara na domaćoj Donbass Areni protiv Juventusa.