Nogomet
4

Benitez blizu klupe Chelseaja

FENA
Rafa Benitez
Rafa Benitez
Španski nogometni stručnjak Rafael Benitez spreman je da preuzme ekipu Chelseaja poslije otkaza dosadašnjem menadžeru Robertu Di Matteu, prenijeli su britanski mediji.

Bivši trener Liverpoola očekuje da će s aktuelnim prvakom Evrope postići kratkoročan sporazum u narednih 48 sati i da će na klupu "plavaca" sjesti u nedjelju na prvenstvenoj utakmici protiv Manchester Cityja.

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič navodno se okrenuo Benitezu pošto je Pep Guardiola produžio odsustvo iz nogometa i ne namjerava da preuzima nijedan klub prije sljedećeg ljeta.

"Do sada nije bilo kontakata, moram da razgovaram sa svojim agentom. U nogometu ljudi mnogo pričaju i vidjet ćemo šta će se dešavati narednih dana. Ja sam u potrazi za klubom koji može da osvaja trofeje, a Chelsea je jedan od njih", izjavio je 52-godišnji Španac u Abu Dhabiju nakon što je danas govorio na seminaru trenera, uoči povratka u Veliku Britaniju gdje živi s porodicom, prenio je Tanjug.

Di Matteo je danas dobio otkaz nakon što je Chelsea u utorak uveče porazom od Juventusa (3:0) dospio na korak od eliminacije iz Lige prvaka.