Čekali na kiks Di Mattea
5

Chelsea je već ranije imao dogovor s Benitezom?

Totalsport
Rafael Benitez (Foto: AFP)
Rafael Benitez (Foto: AFP)
Po navodima Sky Sportsa izgleda kako je čelništvo Chelseaja već i ranije imalo usmeni dogovor s Rafaelom Benitezom, te se zapravo samo čekao prvi idući kiks Roberta Di Mattea.

Uslijedio je on u meču 5. kola grupe E Lige prvaka. Chelsea je poražen kod Juventusa 3-0 i dan nakon je Chelsea reagirao tako što je Talijanu uručio otkaz.

Chelsea, prošle sezone pobjednik Lige prvaka, došao je tako na mali pedalj od ispadanja u ovom takmičenju već nakon šest utakmica u grupi. Čak i ako Chelsea slavi protiv Nordsjaellanda u zadnjem kolu, neće proći dalje bude li Juventus uzeo barem bod u Donjecku kod Šahtara.

Kako god, Di Matteo više neće voditi Chelsea, a vjerujemo li navodima Sky Sportsa, vrlo brzo će klub objaviti dogovor sa Špancem Benitezom. Duboki je trag taj 52-godišnji Španac ostavio u Liverpoolu gdje je radio od 2004. do 2010. godine, tako da su mu prilike u engleskom Premiershipu itetako poznate.

Posljednji je posao obavljao u Interu, ne baš uspješno, jer se brzo suočio s otkazom. Ako ga Chelsea potpiše onda će Benitez imati izuzetno tešku premijeru - derbi utakmicu za vikend protiv prvaka Manchester Cityja.