Nogomet
11

Di Maria: Zaslužili smo ovu pobjedu

Totalsport
Angel di Maria
Angel di Maria
"Dali smo sve što smo imali. Ostavili smo srce i dušu na terenu", izjavio je argentinski reprezentativac Angel di Maria, koji je svojim pogotkom u 118. minuti donio svojoj selekciji pobjedu nad Švicarskom 1-0 u osmini finala Svjetskog prvenstva u Brazilu.

"Sve vrijeme smo bili u igri i nikada, niti u jednom trenutku nismo odustali. Zbog toga smo zaslužili ovu pobjedu. Stvorili smo dosta šansi. Odlazimo s terena kao pobjednici jer smo to i zaslužili igrom. Pogodak posvećujem supruzi i kćerki koje su ovdje i bodre me", dodao je nogometaš Real Madrida.

"Srećom pa smo ipak uspjeli pobijediti u produžecima. Prvo poluvrijeme je pripalo Švicarskoj, ostatak utakmice smo mi bili bolji. Bila je to dosta čudna utakmica. Sada se moramo odmoriti i pripremiti za četvrtfinale", dodao je Alejando Sabella, selektor Argentine.

Švicarski reprezentativac Stephan Lichtsteiner preuzeo je dio odgovornosti za poraz svoje selekcije.

"Zaslužujemo pohvale za našu igru. Nismo zaslužili ovakav kraj. Dokazali smo da smo vrlo dobra ekipa. Bila je to krasna utakmica za nas, sve dok nismo primili taj gol. Ja sam izgubio loptu u duelu i nakon toga su oni pokrenuli akciju za gol. Bili smo kažnjeni kada je praktički utakmica već bila gotova. Kakva šteta", jadikovao je 30-godišnji Juventusov desni bočni igrač.