Još se navikava
2

Di Francesco: Schick može igrati zajedno sa Džekom, njegov kvalitet nije upitan

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener Rome Eusebio Di Francesco kazao je da napadač Vučice Patrick Schick može igrati u tandemu s Edinom Džekom i da će njegove igre u budućnosti biti bolje.

Schick je u redove Rome stigao kao veliko pojačanje iz Sampdorije, međutim nije postigao nijedan pogodak u ovoj sezoni i javnost u Italiji smatra da je on najveći promašaj ljetnog prelaznog roka.

Ipak, trener Rome ne misli tako, a u izjavi za talijanske medije istakao je da kvalitet Čeha nije upitan i da će vremenom on to pokazati.

"Schick mora nastaviti raditi i vjerujte mi, njegov kvalitet uopšte nije upitan. Mislim da niko ne treba sumnjati u to, ne zaboravite da je njegovo treniranje za vrijeme boravka u Romi nekoliko puta bilo prekinuto zbog povreda", kazao je Di Francesco, nakon čega je nastavio:

"Pitate me može li Schick igrati zajedno sa Džekom? Apsolutno. Mislim da može odgovoriti tom izazovu, može igrati iza Džeke kao polušpic, a još uvijek ima dosta utakmica do kraja sezone i vjerujem da će on opravdati povjerenje", rekao je trener Rome.

Za kraj, trener Rome dodao je kako Schick mora napadati više kroz sredinu i da će s vremenom opravdati epitet pojačanja.

Romu u narednom meču očekuje četvrtfinalni susret Lige prvaka protiv Barcelone, a nakon toga i obaveze u Seriji A gdje se bore za mjesto koje će ih opet odvesti u društvo najboljih.