Nogomet
12

Di Francesco na kraju sezone preuzima Milan, Ibrahimović i Totti moguća pojačanja

Klix.ba
Eusebio Di Francesco (Foto: EPA)
Eusebio Di Francesco (Foto: EPA)
Prema najnovijim izvještajima koji dolaze iz Italije, ekipu Milana će na kraju sezone napustiti aktuelni trener Siniša Mihajlović, kojeg će zamijeniti šef stručnog štaba Sassuola, Eusebio Di Francesco.

Nakon što je vlasnik Milana Silvio Berlusconi najavio mogućnost odlaska Siniše Mihajlovića, sve su prilike da će se to zaista dogoditi na kraju sezone. Kako piše talijanski Corriere dello Sport, srbijanskog stručnjaka će zamijeniti aktuelni trener Sassuola Eusebio Di Francesco.

Di Francescov rad se sviđa potpredsjedniku Milana Adrianu Gallianiju, posebno njegov atraktivan stil igre i razvoj mladih talijanskih igrača.

Za novog trenera Galliani priprema veliko pojačanje, a to je švedski reprezentativac i napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović, kojem bi to bio drugi "mandat" u Milanu.

Međutim, Milan bi mogao napraviti i potpuno neočekivan potez te na kraju sezone dovesti legendu i kapitena Rome Francesca Tottija, kojem Vučica neće produžiti ugovor. Ponuđeno mu je mjesto sportskog direktora, ali Totti još uvijek ne želi okačiti kopačke o klin.