Nogomet
0

Berlusconi: Nemoguće je dovesti Ibrahimovića, dobit će nevjerovatne ponude iz Kine i Emirata

Klix.ba
Silvio Berlusconi (Foto: EPA)
Silvio Berlusconi (Foto: EPA)
Vlasnik Milana Silvio Berlusconi reagova je na današnje pisanje Corriere dello Sporta te istakao da njegov klub ne može dovesti Zlatana Ibrahimovića.

Berlusconi je rekao da Ibrahimović ima odlične ponude s drugih klubova, a odbacio je i mogućnost dolaska Francesca Tottija.

"Nemoguće je da Ibra i Totti dođu u Milan. Što se tiče Ibrahimovića, on će dobiti nevjerovatne ponude iz Kine i Emirata kojima je nemoguće parirati. Tottijev dolazak je također nemoguć jer ikone ne možete kupiti. Nadam se da on može postići dogovor s klubom i postati direktor. Roma igra dobar nogomet, a dolazak El Shaarawyja je donio nove ideje u napadu. Roma je razočarala u Evropi, a talijanski klubovi se nisu nametnuli. Drugi timovi imaju finansijsku podršku s kojom se ne možemo takmičiti", izjavio je Berlusconi.

Osvrnuo se i na sve češće izvještaje o odlasku trenera Siniše Mihajlovića.

"Nikada nisam osuđivao Mihajlovića. Ako Milan dobije Juventus i osvoji Kup Italije, Siniša bi zaslužio da ostane trener. Žalio sam se jer sam vidio Milan koji mi se ne sviđa. To ne mora značiti da trener i klub nisu znali dovesti prave igrače. Mihajlović nije kriv za sve", rekao je vlasnik Milana.

On je govorio i o problemima sa stadionima u Italiji. Njegov Milan je ranije ove sezone odustao od izgradnje novih stadiona.

"Mislim da nogometni klubovi moraju imati vlastite stadione sa različitim aktivnostima koji će svakodnevno privlačili danvijač. To se posebno odnosi na Romu i Napoli, jednostavno ne mogu uživati u utakmici tako daleko od terena. Trebaju im stadioni koji su napravljeni u nogometne svrhe", završio je Berlusconi.