Želi siguran trijumf
41

Di Francesco: Džeko i Kolarov neće odmarati protiv Crotonea, nastupit ćemo u najjačem sastavu

Klix.ba
Eusebio Di Francesco (Foto: EPA-EFE)
Eusebio Di Francesco (Foto: EPA-EFE)
Trener Rome Eusebio Di Francesco je ne namjerava odmarati svoje najbolje igrače u srijedu, tako da će kapiten nogometne reprezentacije BiH i napadač Vučice Edin Džeko biti u početnom sastavu.

Roma ima veoma gust raspored, u srijedu igra protiv Crotonea, potom se u subotu sastaje s Bolognom, a potom slijedi utakmica Lige prvaka, odnosno okršaj s Chelseajem.

"Karsdorp će igrati, dok Patrick Schick mora nastaviti svoj razvoj. Prije svega mora pronaći pravu formu, a onda može igrati. On je odličan igrač, ali neće zaigrati od prve minute. Malo po malo, pružat ćemo mu šansu, smatramo da će donijeti kvalitet", izjavio je Di Francesco.

Za Edina Džeku i Aleksandra Kolarova odmora nema.

"Oni neće biti na klupi sutra, situaciju ću procijeniti prije utakmice s Bolognom. Uvijek pokušavam napraviti najbolji mogući tim, ali se fizičko stanje mora procjenjivati. Protiv Crotonea ćemo zaigrati u najjačem sastavu kako bismo ih pobijedili. Treba nam šest bodova iz naredne dvije utakmice. Crotone je napravio čudo prošle godine, imaju odličnog trenera Davidea Nicolu", završio je Di Francesco.