|

Dežurni tužilac na stadionu za vrijeme utakmice

Dežurni tužilac na stadionu za vrijeme utakmice
0
S
SRNA
2.12.2009. u 16:06
2
komentara
0

dijeljenja
Dežurni tužilac na stadionu za vrijeme utakmice
Savjet za borbu protiv nasilja u sportu Vlade Srbije usvojio je danas odluku da dežurni tužilac bude u sportskom objektu za vrijeme utakmice i da se donesu propisi koji će omogućiti da počinioci nasilja na stadionima budu zadržavani u kontrolnim sobama za vrijeme utakmice.
Ministar omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković rekla je na konferenciji za novinare poslije sjednica Savjeta da će uskoro biti razmatrane izmjene i dopune tri zakona, kako bi lakše bili procesuirani slučajevi nasilja u sportu.

"Biće razmatrane izmjene i dopune Zakona o sprečavanju nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, Zakona o prekršajima i Krivičnog zakona", rekla je Samardžić-Marković.

Klubovi će, kaže ona, na kartama štampati "stop nasilju", a biće primjenjivana individualna prodaja ulaznica i zabranjena podjela besplatnih karata.

Savjet za borbu protiv nasilja u sportu usvojio je akcioni plan i identifikovao ciljeve, aktivnosti, indikatore, nosice aktivnosti, izvore finansiranja i vremenski okvir za sprečavanje nasilja.

Ministarstvo prosvjete Srbije saglasilo se da bude uveden sat na kome će biti razgovarano o sprečavanju nasilja, uz gostovanje poznatih sportista.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...