Nogomet
0

Deulofeu utišao Emirates, Everton uzeo bod Arsenalu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši londonskog Arsenala nisu uspjeli uhvatiti puni plijen protiv Evertona i odvojiti se na velikih sedam bodova prednosti na premierligaškoj tabeli.

Početni rezultat 0:0 stajao je na semaforu sve do 80. minute utakmice, kada je Nijemac Mesut Özil iskoristio spuštanje lopte glavom Thea Walcotta, i iz neposredne blizine matirao gostujućeg golmana Tima Howarda, koji je do tog trenutka bio sjajan. Američki je reprezentativac u nekoliko navrata branio udarce Oliviera Girouda, Aarona Ramseyja i Jacka Wilsherea.

No, vodstvo Topnika nije trajalo predugo, jer je džoker s klupe menadžera Roberta Martineza, Gerard Deulofeu, zabio pet minuta nakon što je ušao na teren. Prilično je lagano španski nogometaš dobio loptu na desnoj strani kaznenog prostora Arsenala, a onda gromovitim udarcem pored svog braniča "proparao" domaćeg golmana Szczesnyja za konačnih 1:1.

Imao je Arsenal još jednu veliku priliku u posljednjim sekundama utakmice, kada je Giroud volejem s neka 22, 23 metra uzdrmao prečku. No rezultat se nije mijenjao, a Arsenal je svoje vodstvo ispred Liverpoola i Chelseaja na premierligaškoj tabeli povećao na pet bodova.

Spomenimo i da je u ranije odigranom susretu Fulham pred svojim navijačima savladao Aston Villu s 2-0, čime je prekinuo niz od sedam uzastopnih poraza.

 Premierliga, 15. kolo:

Fulham – Aston Villa 2:0 (Sidwell 21, Berbatov 30-11m) Arsenal – Everton 1:1 (Özil 80 / Deulofeu 84)