Premijer liga BiH
107

Desetkovano Sarajevo za kraj godine izvuklo bod kod fenjeraša Zvijezde 09

N. K.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Nogometaši Zvijezde 09 i Sarajeva podijelili su bodove u Ugljeviku u okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigravši neriješeno 1:1.

U prvom poluvremenu malobrojni gledatelji na stadionu nisu vidjeli gotovo ništa pa je rezultat 0:0 bio i realan odnos snaga na terenu.

Ipak, početkom drugog poluvremena Đelmić je doveo domaće u vodstvo, a Ahmetović je u 77. minuti golom iz penala postavio konačnih 1:1.

Sarajevo je ponovo preuzelo prvo mjesto na tabeli s jednim bodom više od drugoplasiranog Željezničara, koji svoju utakmicu 19. kola igra danas od 16:00 na Grbavici protiv Veleža. Zvijezda 09 je na posljednjem mjestu sa samo osam osvojenih bodova.

Tabela:

TOK UTAKMICE:

90' - Gotova je utakmica u Ugljeviku. Zvijezda 09 i Sarajevo su podijelili bodove odigravši 1:1.

90' - Promjena rezultata u Doboju kod Kaknja. Mladost - Čelik 4:2 (Dragutinović).

87' - Dosta nervoze uvuklo se u redove obje ekipe pa sudija često dijeli kartone. Sve je manje vremena za Bordo tim da stigne do preokreta.

Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo

77' - GOOOOL! Sarajevo je izjednačilo. Siguran je bio Ahmetović s bijele tačke. Prethodno je u šesnaestercu domaćina srušen Handžić.

70' - Promjena rezultata u Doboju kod Kaknja. Mladost - Čelik 3:2 (Hadžić).

65' - Bordo tim pokušava doći do izjednačenja, ali su napadi jalovi te nema nikakvih problema za sigurnu odbranu Zvijezde.

61' - Promjena rezultata u Mostaru. Zrinjski - Radnik 1:0 (Šovšić)

57' - Promjena rezultata u Doboju kod Kaknja. Mladost - Čelik 2:2 (Atajić).

55' - Promjena rezultata u Doboju kod Kaknja. Mladost - Čelik 1:2 (Mahmutović).

54' - Velika šansa za Ahmetovića. Izbio je sam pred Manojlovića, ali je neočekivano šutirao pored gola.

49' - Promjena rezultata na Tušnju. Tuzla City - Široki Brijeg 1:0 (Ubiparip).

49' - GOOOOOL! Zvijezda je povela. Đelmić se našao sam na desnoj strani i onda rutinski s velike udaljenosti matirao Kovačevića.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nadamo se da ćemo gledati bolju utakmicu u nastavku meča.

Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme u kojem su obje ekipe razočarale svoje simpatizere. Viđena je samo jedna ozbiljna prilika pa je 0:0 i najrealniji odnos snaga na terenu.

41' - Bliži se kraj očajnog prvog poluvremena u kojem nismo gotovo ništa vidjeli. Tome je doprinio i očajan teren u u Ugljeviku. Inače, Bordo tim ima podršku nekoliko stotina svojih navijača, koji su u jednom trenutku zapjevali "Uprava napolje".

40' - Promjena rezultata u Doboju kod Kaknja. Mladost - Čelik 1:1 (Vazda).

32' - Zvijezda je prvi put zaprijetila. Nakon proigravanja Đelmića, u šansi se našao Stjepanović, ali je presporo reagovao pa je njegov udarac izblokiran.

20' - Nakon početne inicijative aktuelnog prvaka BiH, domaći su uspjeli konsolidovati svoje redove. Sada se najviše igra na sredini terana, a osim pokušaja Guzine sa samog početka meča nije viđena ozbiljna prilika.

11' - Promjena rezultata u Doboju kod Kaknja. Mladost - Čelik 0:1 (Mahmutović)

6' - Početak utakmice pripada gostujućoj ekipi. Već su izveli dva kornera, a golman Manojlović je sjajno odbranio udarac Guzine glavom. Inače, igrači Sarajeva se na početku susreta žale kako lopte nisu odgovarajuće.

1' - Počela je utakmica u Ugljeviku, a može se primijetiti da teren nije baš u najboljem stanju.

Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo

Bordo tim je nakon poraza od Željezničara u prošlom kolu ostao bez trenera Husrefa Musemića i bez dosta prvotimaca. Zbog toga je trenutni šef stručnog štaba Dženis Ćosić imao dosta problema prilikom sastavljanja ekipe.

Za Sarajevo će danas igrati: Kovačević, Šabanović, Gavrić, Ahmetović, Velkoski, Milanović, Đokanović, Guzina, Kurdić, Dupovac i Oremuš.

Zvijezda 09 trenera Adnana Zildžovića utakmicu će početi u sastavu: Manojlović, Correia Chagas Caique, Blagojević, Predragović, Đelmić, Tojčić, Babić, Stjepanović, Živković, Benović i Vojinović.

Glavni sudija utakmice je Zoran Grbić iz Prijedora, pomoćnici su Arnel Novalić (Doboj) i Bojan Maksimović (Modriča), dok je delegat Franjo Grganović iz Novog Travnika.

Sarajevo trenutno dijeli prvo mjesto sa Željezničarom, koji ima bolju gol-razliku. S druge strane, Zvijezda 09 je na posljednjem mjestu, a od zone opstanka, odnosno desetoplasiranog Čelika zaostaje devet bodova.

Tabela: